1. Ajánlom figyelmedbe:
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=183974
Bár Bokros a jobboldal körében nem annyira népszerű, de érdekes módon az "csomagját" hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben is oktatják, mint pozitív példát.
2. "Medgyessyék ennek ellenére szétszórtak kb. 300 milliárdot, hogy nagy fölénnyel megnyerjék az önkori választásokat. "
Ez egy igen érdekes kérdés. Egyáltalán nem akarom védeni Medgyójékat, csak zavar az egyoldalú megközelítés. Abban nincs vita, hogy iszonyatos sok mindent elcsesztek (Virág elvtrásat idézve: "Erről nem nyitok vitát!").
Csakhogy azért van egy illetve két bökkenő a dologban:
Az egyik, hogy Orbánék jónéhány tapósóaknát elhelyeztek a költségvetésben, mert a mostmár mind1 alapon jónéhány presztízsberuházáshoz állami támogatást és garanciavállalást bevállaltak, ami nem ott és nem akkor okozott kiadást, hanem mostanság pukkanak ezek ki, ők meg jót röhögnek a markukban. Már megbocsáss, de a f@xomnak se hiányzik sok jó futballpálya, ha nem tudok pályán lemenni Szegedre!
És ne haragudj, de nekem ész nélküli, inkorrekt költekezés volt a Nemzeti Színház is (de ezt is leírtam már). Ezek az érvek szvsz nagyon gázosak olyanok szájából, akik Deutsch Tompikát miniszterré avanzsálják, vagy odateszik Torgyánt, hogy gyalázza még jobban le a mezőgazdaságot.
Az az én nagy bajom, hogy miközben egy kezemen megtudnám számolni a hiteles politikusokat, mi, az emberek javarészt féligazságokkal győzködjük egymást és nem nézünk a dolgok mögé, hanem beledugjuk a fejünket a homokba.