Néhány dolog még az általad leírtakhoz:
Gazdagok támogatása:
Amikor a Medgyó bejelentette, hogy nem lesz gázáremelés, akkor fogtam a fejem, hogy hogy lehet egy ilyen labdát feldobni. Ennyit mondott: "Nem lesz gázáremelés." Meddig, az örökkévalóságig? Azt nem mondták. Ezzel, szinte tudatosan megadták az ellenzéknek az előnyt, akik mint "jó" politikushoz illik, éltek, élnek is vele.
De hol ebben a gáz? Hogy jönnek képbe a gazdagok?
Úgy, hogy a gazdagoknak nagyobb házuk van, többet fűtenek, azaz több támogatást kapnak, mint az egyszerű kisnyugdíjas, aki csak néhány m3-t fogyaszt. Szerintem ezt nagyon egyszerű megérteni. A mostani helyzet sem tökély, de legalább már valamit differenciál. Persze az ellenzék elégedetten mutogat, hogy lám, lám, mi ezt már akkor megmondtuk! Ja.
A másik:
Ha veszel egy lakást részben hitelből, akkor szvsz az gyarapodás, függetlenül attól, hogy hanyadik lakásodat veszed. Én is szerettem volna hitelből még1-et, mert jó befektetés, és ha a bérleti díj fizeti a hitelt, akkor az egy jó üzlet, azaz gyarapodás a számomra. Persze mondhatnám, hogy én megérdemlem, mert az elsőt mindenféle támogatás nélkül vettem, akkó' meg ménemán'? De nem mondom, mert annak a híve vagyok, hogy mindenki annyit kap, amennyit kiharcol magának. Persze az első lakáshoz jutás támogatását megtartanám, de utána elengedném az emberek kezét - a korábban leírtak alapján -, hogy ne legyen az a tévképzetük, hogy minden, a jólétük az államtól függ. Nem mondom, hogy ezt nem lehetne kikerülni, de sokkal tisztább és igaszságosabb helyzetet eredményezne.