cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.19 0 0 456
Szóval, hogy folytassam: ma másféleképpen szóltak, ez egy újabb változat volt - a zenekeri számokban totál átmentek metálba! ESZMÉLTELEN VOLT !!!
Vámos Zsolti betorzítózta a gitárját, a hangerő is bődületes volt, az elején egy kicsit soknak találtam, de aztán hozzászoktam. Fantasztikus feeling volt a színpadon, annyira elemükben voltak: Attila olyan energikusan fuvolázott, Pócs Tamás sem volt szigorú arcú, rajta is igencsak látszott, mennyire élvezi a koncertet! Jó volt nézni őket, Edina is akkorákat mosolygott, és nagyon elismerően bólogatott a jó kis heavy-s részeknél.
A koncert után tudtam pár szót váltani velük: szerintük is ez a koncert volt a legjobb és nagyon sajnálják, hogy most nincs több koncertjük már, hiszen most jöttek csak igazán bele, mostanra forrta ki magát az egész.

Viszont talán nem kell sokat várni a folytatásra...
Februárra újabb kocerteket terveznek, és nagyon szeretnének vidéken is játszani. Szóba került eddig: Pécs, Miskolc, Eger, talán Debrecen és Veszprém is sorra kerülhet.

Már írtam róla régebben, hogy ez a metálos dolog mennyire nem idegen tőlük, hiszen a Solaris-tagok még 1989-ben - a Napoleon-os időkben - kiadtak egy ŐS-METÁL című lemezt.

Idemásolom, amit akkor részleteztem róla (ne kelljen keresgélni):

"...Aztán kiadták '89. tavaszán az ŐS-METÁL c. lemezt Gerdesits Ferenc közreműködésével.
(Ő az, aki a Nostradamus-lemezükön is énekel, többek között.)
G.F. '89-ben már az Operaház magánénekese volt, a '70-es években pedig a Ferm együttes tagjaként énekelt Deep Purple, Led Zeppelin stb számokat is, tehát ez a lemez számára nagyon is testhezálló volt.

A lemezen ugyanis a következő számok hallhatók:

1. Look at yourself (Uriah Heep - Czigi) 3'42"
2. Child in time (Deep Purple - Czigi) 5'08"
3. You really got me (Kinks - Czigi) 2'30"
4. Stairway to Heaven (Led Zeppelin - Attila) 3'57"
5. Hocus-pocus (Focus - Attila) 3'45"
6. Lady in black (Uriah Heep - Robi) 3'51"
7. Whola lotta love (Led Zeppelin - Attila) 4'14"
8. Fireball (Deep Purple - Robi) 3'08"
9. Gipsy (Uriah Heep - Robi) 2'27"
10.I'm a man (Yardbirds - Czigi) 2'32"
11.Sorry, Giuseppe! (Verdi - Robi, Attila, Czigi) 3'04"
-----------
totál: 38'18"

(az együttesek mellett annak a neve, amelyikük átdolgozta)

Eszméletlen jól szólnak ezek a számok az ő felfogásukban is !
A Hungaroton Gong adta ki annakidején, csak LP-n.

(Meg régebbi riportokból az is tudható, hogy Attilának és Gömör Lacinak is az egyik kedvenc együttese a Dream Theater.)

Szóval, ezen az utolsó koncerten "zúztak" a fiúk rendesen - és baromira élvezték !!!
Az akusztikus blokkok viszont továbbra is nagyon meghitt hangulatúak voltak.
Tudnak ők, nagyon tudnak!

(A keddi koncerten sem rajtuk múlt a dolog. Mondjuk, a zenekari számokban ott is jól érezték magukat, az látszott rajtuk. Tamás mondta is most, hogy őt különösebben nem érdekelte, hogy béna közönséget fogtak ki. Hát igen, nem is akkor volt rossz a hangulat, mert a húzósabb nótákat azért jobban megtapsolták a katona srácok is, néhány "bravó" bekiáltás is volt - az akusztikus részeknél volt zavaró a nihil, azzal meg leginkább Attila és Naszádi Gábor szembesültek.)

Most egyébként itt a Millenáris Teátrumban nem voltunk túl sokan. A koncert - 1/4 9-től kb. 9-ig volt a Mindflowers, aztán egy kis átszerelés után - kb. 1/4 10 körül kezdődhetett és valamivel 11 óra után volt vége. Úgyhogy most is 100-105 perces lehetett.

Máskor ne gondolkodjatok annyit rajta, gyertek el inkább a koncertjeikre ! o:)))

Előzmény: cirrocumulus (455)