Ruppy
1999.05.12
|
|
0 0
137
|
Acosh
Nekem is azt mondták, hogy az alap vízállóság 3-5 bar. Szerintem a legcikissebb rész a felhúzónál lévo szimering aztán az üveg és a hátlap.
Ha a hátlap pattintós akkor tényleg nem túlságosan vízáló a darab. Visszatérve a felhúzó szimeringjére, a jobb konstrukcióknál legalább dupla szimering van és még egy felcsavarós zárókupak. A nevében nem vagyok biztos talán triplock nak hívják az ilyen tömíto szisztémát. Általában a hátlap tömítése szokott a legbikább lenni. A legtöbb óránál menetes a hátlap és egy gumikarika tömít. De már hallottam, hogy a gumi karika helyett egy vékony kis ólom karika tömít. Szerintem az ólom sokkal komolyabban zár, viszont minden felnyitásnál cserebere.
A normál jó tömíto órák 10-15 Bar-ra vannak belove. De a búvár órák pl Omega Seamaster Pro. Diver 30 Bar.
A nagy nyomáskülömbség elviseléséhez még a jó "üveg" is szükséges. Általában szintetikus Zafírkristályt használnak. Az ilyen üveg eléggé vastag 3.5-4mm. A felmelegített acél házba úgy sajtolják be a lehutött zafírüveget. Ezekután jöhetnek a Bar -ok meg a mélyvíz.
Ha a Seikód tényleg mechanikus és autómata akkor irtó olcsón vetted.
Általában 60K alatt még nem láttam mech.autómata órát.
Szóval, ha ez a sok bizb@szt tudja az óra akkor rendesen vízáló.
Ruppy |
Előzmény: Acosh (136)
|
|