Gary (M)úr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 53
Ma este újra hallgatom a Grinding Stone-t. Már biztos :)

Az új koncertlemezről írt Szakács Gábor a Rockinformban egy súlyosan lehúzó kritikát. Annyit azért kell tudni róla, hogy 1990-ben írt egy GM könyvet és azóta azt hiszi magáról, hogy mint Gary "legnagyobb" hazai rajongója, mindent amit csinál sárbatiporhatja. Érdekes szemlélet. 1990 óta egy lemez sem tetszett neki. Pedig már csinált egy s mást az Öreg azóta! Legnagyobb szószólója volt a "Gary! Játsz újra rockot!" tábornak, és lám most hogy kiadott egy ilyen anyagot...
Szóval. Alapból az anyag teljesen élő, semmi stúdiós rájátszás nincs rajta, ami manapság nagyon ritka! Ez érvényes a DVD változatra is, ami egy másik koncertet tartalmaz. Az ének helyenként tényleg nem túl jó. Annyit Gary védelmében, hogy a dalok többségét a nyolcvanas években szülte, amikor még sokkal magasabb fekvésben írta a dalokat. Azért ő is változott az utóbbi egy-két évtizedben. A lemez se tekinthető túl hosszúnak. (10 dal, ~63 perc)

Szerintem nagyon együtt voltak a dobos és basszusos fickóval. Jó dalokat is válogattak, nekem nincs nagy bajom az anyaggal, bár kétségtelen, hogy nem a legszerencsésebb megmozdulás volt. Ráadásul a borító botrányosan rossz. Gary managementje néha elég visszahúzó tud lenni.

Nekem a DVD változat abszolút 10 pontos (van rajta 15 perc interjú, 15 soundcheck is). Ott lényegesen jobb az ének is...
Itthon úgytudom nem lehet kapni, csak a CD-t.

Nem beszéllek le róla!
:)

Előzmény: Törölt nick (52)