A leépítésekkel azért csínján kell bánni és szerintem csak fokozatosan lehetne végrehajtani, mert a leépítésnek is tetemes költségei vannak és a munka nélkül maradtakat segélyezni kell, etc... Egyébiránt kívánatos cél lenne.
Arra, hogy az adócsökkentéssel több bevétele lesz az államnak, már volt néhány példa, ezért sem értem azt, hogy miért az ellenkezőjét csinálják.
Pozitív példák: társasági adó csökkentése 36-ról 18%-ra, EVA bevezetése. (Ha jól emléxem, egyiket sem jobboldali kormány hajtotta végre.)
Ez a módszer sokkal jobb és előremutatóbb, mint a támogatás, meg az alanyi jogon járó javak bővítése, mert egyrészt nem kell azon morfondírozni, hogy kinek juttassak, meg hogyan, hanem egyértelműen az látszik, hogy az kap többet, aki többet és jobban dolgozik.
Ezuzel szemben nagyobb adóteher annyit jelent az én szememben, hogy adott esetben egy vállalkozó több energiát és pénzt fordít arra, hogy adót takarítson meg. Kiskapuk mindig vannak és lesznek, főleg ha egyre bonyolultabb rendszert találnak ki. Ezeket a kiskapukat fel kell deríteni, nyomozni kell, ami mind pénz, pénz, pénz, ugyanúgy, ahogyan a támogatási rendszer kiépítése és üzemeltetése is rengeteg pénzbe kerül. Olyan adóteher kell, ami afelé tereli a vállalkozót, vállalatot, hogy ne érje meg neki ügyeskedni. Ezáltal két legyet is ütnénk egy csapásra, kevesebb ellenőrzés kell, másrészt a vállalat, a vállalkozó a felszabadult idejét az értékteremtésre használhatná. Az fenti példák alapján ez működőképes és több bevétele lenne az államnak és a kiadásai is csökkenhetnének.
A többletből pedig lehetne a nyamvadt infrastruktúánkat fejleszteni, mert botrány, hogy az EU-ba tartó országunkban a XXI. században egyetlen olyan autópályája van, ami a határig elér és több tonnás kamionok araszolnak a belvárosi dugókban!!! És a legnagyobb röhej az egészben az, hogy sok esetben ezek az ügyek napi piszlicsáré anyázások áldozataivá lesznek. Ez az egész mai magyar politikai elitet jellemzi jobbról balra és balról jobbra! Nem színház kell és felújított focipályák, hanem utak, elkerülő utak, meg matricás autópályák, nem támogatás kell, hanem normális adóteher, a többit meg intézi a piac, a gazdaság és az emberek maguktól!!!