Hát nesze: diákhitel egy hosszú távú befektetés, hogy minél több magasanképzett fiatal legyen.
Mikozben az egyetemek tulzsufoltsaga miatt rohamosan zuhant a felsooktatas szinvonala es ma mar eljutottunk odaig, hogy az egyetemi diplomaddal eselyed sincs, hogy felvegyenek egy tisztesseges allasba.
Lakáshitelek kamata szintén, hogy az embereknek legyen hol lakniuk, gyereket vállalniuk, azokat felnevelniük.
Az emberek koltozkodnek innen oda, onnan ide, es vegulis az jar jol, akinek amugy is sok penze van es a sokadik lakasat veszi. (Hiszen ha en havi 80000 nettot keresek, nehez lesz kifizetnem az 50 ezres torlesztoreszletet, barmilyen kedvezmenyes is az ugy. Raadasul ha keveset keresek, keves hitelt kapok csak. Ha baromi sokat keresek, akar a felso plafonig kihasznalhatom a hitelt, hogy vegyek egy jo kis 200 negyzetmeteres villat. Ez nemes cel valoban :)
Erre költi a pénzedet, aki ésszel költi.
Igen, ettol tartottam en is.
Ezek utan csak ugy felve merem megkerdezni, hogy nem lehetne-e, hogy az en penzemet meghagyjak nekem es en dontom el, hogy mi a fenere is akarom kolteni. No nem az egeszet, de nekem peldaul semmi szuksegem uj nemzeti szinhazra, es az ott jatszo szineszeken kivul masnak se.
Ha sok penzt keresek, miert jarjon nekem ingyen a fogmegtarto kezeles es miert vehetek fel joval nagyobb tamogatassal felturbozott hitelt, mint akiknek szukseguk is van ra?