Íme a fejlemények, ahogy ígértem.
Tegnap kaptam egy levelet az építási hatóságtól, melyben a következők vannak:
"Hatóságunkhoz állampolgári panasz érkezett, miszerint (cím) alatti ingatlanon építési engedély nélküli építkezés történt.
Hatóságom 2003.12.02-én helyszíni szemlét tartotta (cím) alatt. A szemle során megállapítást nyert, hogy az ingatlanon lévő lakóépületet felújították, valamint vélhetőleg némi épületbővítés is készült. Irattárunkban a bővítésre vonatkozóan semmilyen engedélyt nem találtunk.
Kérem a T.címet, hogy levelem kézhezvételétől számított 15. napon belül mutassa be az épület építésére kiadott jogerős építési engedélyt, vagy 2 tanúnyilatkozattal igazolja, hogy az épületbővítés mikor készült.
A 46/1997 (XII.29.) KTM rendelet 9.(1) bekezdése (a) pontja szerint az építmény bővítése építésügyi hatósági engedélyhez kötött tevékenység.
Fentoek okán felhívom az építményre adott jogerős építési engedély 15 napon belüli felmutatására.
Amennyiben a felhívásnak nem tesz eleget, határozatban kötelezni fogom az eredeti állapot visszaállítására vagy az épületbővítésre vonatkozó fennmaradási engedély iránti kérelem benyújtására."
Ennyi volt a levélben. Még tudni kell, hogy az ügyintézővel kb.1 hete folytatott telefonbeszélgetés során kiderült, hogy a ház eredeti alaprajzát nem találják. Feltehetően ennek köszönhető a bizonytalanságuk ("VÉLHETŐLEG NÉMI épületbővítés is készült).
Vajon eredeti alaprajz nélkül van valami keresnivalójuk? Hiszen a volt tulaj egy rosszakarójának az állítása nem tűnik elégséges kiindulási alapnak egy fennmaradási engedély benyújtásának elkészítéséhez. Magyarul, ha nem tudom, mik az eredeti állapot paraméterei, egyáltalán mire kérjek fennmaradásit?:-)