A 20th Century Fox több forrás szerint is kifejezetten irritálónak tartja amit egyes újságok a filmmel kapcsolatban művelnek.Három újság, a The New York Daily News, a Los Angeles Daily News és a Toronto Star szintúgy mint a Time, Newsweek, és Rolling Stone, Variety és a Hollywood Reporter mindannyian kiadtak kritikákat felrúgván az eddigi gyakorlatot, hogy a kritikák csak a film bemutató hetében jelennek meg.
Tom Sherak, a 20th Century Fox Domestic Film Group elnöke a következőt mondta, " Teljesen kiábrándító, hogy kiadóknak nincsenek korrekt elképzeléseik arról, hogy betartsák az íratlan egyezményt amit a stúdiókkal kötöttek. Nem fair kiadni a kritikákat addig amíg nincs meg mindenkinek az esélye, hogy megnézhesse a filmet és eldönthesse, hogy mi arról a véleménye."-hozzátette még, " Nem tudom, hogy ők lennének-e akit legközelebb rárakok a vendéglistára, nem tudom, hogy mit fogok csinálni.Ha nem bízhatunk meg bennük, valamit tennünk kell. Ennek egyébként semmi köze ahhoz, hogy a kritika jó vagy rossz.Eléggé el vannak tévedve. Vannak bizonyos szabályok amiket ők úgy döntöttek, hogy nem tartanak be."
Sherak ironikusan hozzátette, " A röhej az egészben az, hogy ez nem hír kategória, hanem csak egy mozi."
A Toronto Star kulturális szerkesztője, John Ferri, elmondta, hogy csak a " ritka és egyedülálló " körülményekre való tekintettel rakták be a kritikákat a lapba. Azt is elmondta, hogy Toronto mind a 4 lapja komoly konkurencia harcban áll egymással.
Megvédte lapját a következőkkel, " Biztos vagyok benne, ha más kritikus is Torontóból látta volna a filmet Pénteken, Szombaton lehozta volna a kritikát. A magas érdeklődés és az önvédelem kényszerített minket erre a lépésre.".
A Variety arról is beszámolt, hogy a Toronto-i lap egyik munkatársát a Lucasfilm emberei nem engedték be az egyik sajtó rendezvényre.
A Calgary Sun-nak adott interjúban , George Lucas elmondta a körülményeit, hogy miért is választotta Ewan McGregor-t Obi-Wan Kenobi szerepére. Lucas felfedte, hogy McGregor egy nagyon jó indokot adott neki, hogy miért is kellene a filmben szerepelnie, " Az első dolog amit Ewan mondott az volt, hogy neki kéne, hogy adjam a szerepet hiszen a nagybátyja ( Dennis Lawson ) játszotta az X-szárnyú pilóta Wedge Antilles szerepét az első 3 filmben.Azt mondtam neki, hát ez elég jó indok."
Komolyabbra fordítva, Lucas elmagyarázta, hogy " Ewan szellemes, lelkes, türelmetlen. Ezek a fiatal Obi-Wan.értékei.Mindig olyan színészeket kerestem akiknek a személyiségük gazdagítja és elmélyíti a karaktert akit játszanak."
Ne aggódjuk, hogy Ewan McGregor karrierja összeomlik Obi wan Kenobi miatt ( beskatulyázzák )...nem fog. A TV Guide-nak nyilatkozva Ewan felfedte " Nme hinném, hogy az emberek csak Obi-Wan Kenobi miatt fognak rám emlékezni, mert én dolgozom sok más dolgon is. Készítettem már nagyon ellentmondásos filmeket ( pl. Trainspotting ) és ezeket semmi pénzért nem hagynám abba."
McGregor nem felejti el azt az érzést amikor először tapasztalta meg a SW kaland erejét még gyerekkorában, " Még mindig emlékszem mit éreztem aznap. Ugyanezt az érzést szeretném átadni a lányomnak is evvel a filmmel, hogy ő is átélhesse ezt a kalandot"