A skót Creative Commons License 2003.12.15 0 0 436
Én csak röviden annyit mondanék, hogy fantasztikus koncert volt! Egyik legnagyobb kedvencem - nemcsak Kollár Attilát, hanem az egész zenei ízléskörömet tekintve - a Ba'Rock, amióta először hallottam, nem tudok betelni vele, annyira zseniális. És leghőbb vágyam volt, hogy ezt valaha élőben hallhassan, és tegnap mindez megadatott, ráadásul 2-szer! Nagyon jól éreztem magam, és ha lenne még egy ilyen koncert, ilyen hosszúsággal, ilyen körülményekkel, biztos elmennék. Igen, a körülmények is nagyon jók voltak, a Szent Margit Gimnázium dísztermében voltunk, amit - ahogy beléptem - leginkább egy 19. századi párizsi szalonhoz hasonlítanék. Hatalmas terem volt, és ennek köszönhetően - szerintem - jó volt a hangzás. A falakon körbe ódon gyertyatartók (amikben persze villanykörték voltak, de milyen szép lett volna, ha mindenütt gyertyák világítottak volna:-)), és a terem plafonjáról is egy hatalmas csillár lógott le. Meglepődtem, hogy nem voltak olyan sokan, a rendelkezésre álló székek közül csak kb. felearányban volt tele a terem, sőt még annyira se. Persze voltak, akik vettek jegyet, és nem tudtak eljönni, de nem hiszem, hogy ennyien, vagyis a jegyeknek minimum a fele szerintem biztosan nem kelt el.:-( Ez azért elszomorító, hogy ilyen jó zenére ilyen kevesen vevők. A zenekar, ha jól emlékszem:
Kollár Attila: fuvola (szemmel láthatólag élvezte a produkciót) Szirtes Edina: hegedű (tetszett a lány mosolya:-)), Pócs Tamás: basszusgitár (őt viszont nem igazán láttam nevetni), Naszádi Gábor: akusztikus gitár (őt se sűrűn), Szathmáry (nem tudom,jól írom-e) Zoltán: villanygitár (na ő aztán a lovak közé csapott, főleg a Ba'Rockban!:-)), aztán volt még a dobos, egy másik villanygitáros és egy másik dobos, akiknek a nevére sajnos nem emlékszem.

A számok sorrendjére sajnos én sem emlékszem, de azt azért el tudom mondani, milyen számok voltak.
Az első lemezről:
Az első, négy számból álló tétel, szétszórva, azaz:
Wanderers from the 15th Century
The Dark Middle Ages
Poseidon (erről megtudtuk, hogy gimnáziumi éveik alatt szerezték, mármint Kollár és Naszádi)
Ba'rock'

Morning Dance in The Garden of Chenonceau Castle
Alchemy
Ha jól tudom, csak ezek voltak.
A második lemezről pedig:
Utopia, Prophets And Daydreamers, Worlds Closed Into The Stone, At The Light Of The Stake's Fire (vagyis az első négy Utópia-szvit), In The Hiding Place Of Castles, Secrets Of Morus, Inquisition (szintén nagy kedvencem), The Tower's Room Lost In The Fog, Utopia From The City (ez volt az úgynevezett csörömpölős Utopia), Fairy Tale Along The Loire.

Bocs az angol címekért, nekem így vannak meg, és lusta vagyok most lefordítani magyarra.:-) Remélem, nem hagytam ki semmit. A számok többnyire úgy jöttek egymás után, hogy egy régi és egy új, vagy egy csörömpölős és egy akusztikus. Szerintem jól volt megszerkesztve. Kicsit furcsállottam, hogy koncert végén Attila nem harangozta be a 18-ai fellépésüket. Ennyi reklám pedig szerintem nem ártott volna.

Összességében tehát egy nagyon jó koncert volt, és valóban 105 perces volt (bár a beígért 2 órától mégis messze van:-)) Rég nem részesültem ilyen jó koncertélményben, úgyhogy köszönöm (ha valaki esetleg találkozik velük, adja át a nevemben:-)). Na hát ennyit a rövid beszámolóról..:-))

Sziasztok,

Skót