>Ismeretes, hogy a kubai emigránsok kiképzését CIA-ügynökök vezették a maffia pénzén, az FBI azt állította, szervezett alvilág nem létezik, ebből levonható a következtetés, hogy a maffiát a legfontosabb állami szervek egy része megtűrte, sőt...
-- Nézd, azt hajlamos vagyok elhinni, hogy a titkosszolgálatok együttműködtek a maffiával Kuba ügyében, mivelhogy azoknak volt tereptapasztalatuk odaát, ami jól jöhetett. Ilyesmit ugye megcsináltak a II. vh-ban is a szövetségesek, mikor felfegyverezték a németek által szétvert szicíliai maffiát és Franciaországban az Union Corse-nak, a korzikai maffiának ajándékozták Marseilles környékét az együttműködésért cserébe. De ezen felül mi a nyivala szükségük lett volna a maffia pénzbeli támogatására, mikor kormányforrásból annyit kaphattak hidegháborús időkben, amennyit csak akartak.
Az FBI meg persze, hogy nemlétezőnek kiáltotta ki a szervezett bűnözést, mert ha azt mondja, hogy hát sajnos még mindig van, akkor rögtön megkérdezik tőle, hogy nem az lett volna-e a dolga, hogy felszámolja.
>Oswald ujjlenyomatai tudtommal nem voltak rajta a Mannlicher-Carcanón,
-- Úgy emlékszem a JFK c. filmből, hogy rajta volt, csak az nem volt biztos, hogy miként került rá... De lehet, hogy tévedek.
Ezzel a maffiával kapcsolatban én azért hitetlenkedem, mert én is úgy gondolom, ahogy a Csokis féle cikk írója. A maffia tényleg nem szokott államfőket ölni. Bírókat, ügyészeket rendőröket minden mennyiségben (Olaszországban), de államfőről nem hallottam. Azzal már talán túllőnének (hogy stílszerű legyek) a tűrhetőségi határon talán. ennek talán az az oka, hogy az igazságszolgáltatás embereinek terrorizálásával van közvetlen hasznuk: félelemből szemet húnynak a tevékenységük felett, de államfőket nem lehet terror alatt tartani. Nincs értelme, mert minek akarnának hatni rá? Nem lehet olyan törvényt hozni, hogy a szervezett bűnözés nem büntetendő... Ezt semelyik ország nem nyelné le.
Lehet, hogy Robert nagyon szorgalmazta az alvilág elleni fellépést, de hát akkor miért nem rajta kezdték a Kennedy-írtást?