mzsperx Creative Commons License 2003.12.13 0 0 762
györgyi, először is, mekkora a manód?
1. puffasztós kaja. lehet enni. ha bírja a babád. nem a kposzta megy át ugyi a tejbe ;-) hanem az a vegyület, ami a mamának is, abának is puffadást okozhat. ezért egyes babáknak fáj_hat_ tőle a hasuk. de nem biztos. tehát egyesével érdemes kipróbálni.
2. ha a kajától fájt a hasad, akkor ld az 1-t. amitől neked fáj, lehet, hogy a manónak is fájni fog. de lehet, hogy nem. _én_ szoptatnék...
3. jól értem??? egyszer szoptatsz, a többi alkalommal fejsz és cumisüvegből adod a babának??? hát mit mindjak erre :-( nem értem miért jobb ez így, az oké, ha rá vagy kényszerítve, mert mondjuk a manó nem tud, nem akar szopni. de ha igen, mirét nem szoptatsz inkább? a babád, annyit fog enni, amennyire neki szüksége van. a hosszútávú fejés nem tesz jót a cickónak, pl ödémás lehet tőle. a tej mennyiségének sem tesz jót, sokkal nehezebb fenntartani a tejtermelést, követni később a baba megnövekedett igényét, mint a szopival. a cici a szopihoz van kalibrálva :-) én a szopira bíztatlak! fejni csak akkor fejjél, ha muszáj! vagy ha megnyugtat, akkor pluszban, szopi után...
Előzmény: Gyorgyi (761)