Ma délelőtt a következő rövid interjú hangzott el a Duna TV Luca-napi, KLIPSZ c. műsorában (az interjúalany most Kollár Attila volt):
Műsorvezető: - Holnap délután, vagy inkább talán kora este, a Szent Margit Gimnáziumban - Budapesten - lemezbemutató koncert lesz: a MUSICAL WITCHCRAFT-ot ismerhetjük majd meg. Ezt szeretnénk most megelőlegezni valamelyest.
Attila, akkor mutasd be, légy szíves, ezt a lemezt! Amennyire, persze, ez szóban lehetséges. Mi az, hogy "Musical Witchcraft"? Mert ez a "musical", ez, ugye egy műfajt jelöl - úgy rögtön, általában ...
Kollár Attila: - Igen, ez a kettő így együtt, hogy "Musical Witchcraft", ez "Zenei Boszorkánykonyhá"-t jelent tulajdonképpen, és instrumentális zenét lehet hallani ezen a lemezen, amit be fogunk mutatni - az UTÓPIA címet viseli ez a CD-nk.
M.v.: - Utópisztikus az egész lemez?
K.A.: - Igen, hát ez a zene, amit ezen a CD-n lehet hallani, ez igazából visszavisz bennünket időutazásban a középkorba, tehát egy jelentős mértékben barokk és középkori hangulatot áraszt.
M.v.: - A boszorkányok korába, hogy pontosítsunk.
K.A.: - Valamelyest igen. És ezen a lemezen különös hangsúlyt kapnak az akusztikus hangszerek: a fuvola, a zongora, az akusztikus gitár, a hegedű - és ezt ellenpontozzák azok a kompozíciók ezen a CD-n, amelyek egy klasszikus progresszív zenei hangzást képviselnek, tehát az elektromos hangzást.
M.v.: - Na, de pont ezt akartam kérdezni: akkor ezek szerint ez komolyzene lenne?
K.A.: (mosolyogva) - Nem igazán: progresszív rockzenét lehet hallani ezen a lemezen és a koncerten is majd, és a kettő keveréke tulajdonképpen az akusztikus számok és a progresszív zene.
M.v.: - Ez így eléggé vadul hangzik, első hallásra.
K.A.: - Ha valaki meghallgatja a zenénket meg a koncertet, akkor rögtön látni fogja, hogy nagyon jól megfér egymással ez a két dolog.
És aki ismeri a SOLARIS együttesnek a zenéjét - lévén, hogy én a Solarisnak a fuvolistája vagyok, és ez tulajdonképpen egy szóló produkció, illetőleg egy önálló project ez a MUSICAL WITCHCRAFT -, akkor valamelyest be tudja határolni, hogy ez milyen zenei világot képvisel.
M.v: - Köszönöm. Most határoljuk be a következő percekben, jó? Merthogy van egy klipünk - ha már ez a KLIPSZ ...
(Az első szólólemez 1. száma, a "XV. századi vándorok" volt látható és hallható egy régebbi felvételről, fuvola + 2 akusztikus gitár felállásban.)