lee-beralis Creative Commons License 2003.12.11 0 0 308
Kedves igen naiv!
igazán nem szerettem volna egy parttalan sehova sem vezető vitát de íme a válaszok, bár azt hiszem nem fog meggyőzni:
1.Izraelt 1967-ben az arabok MEGTÁMADTÁK! Nem ő kezdte a háborút, pusztán megnyerte!
Nem mintha helyeselném az izrali politikát, de neki a nemzetközi terrorizmushoz az égvilágon semmi köze sincs, ergo katonai veszélyt csak ellenségeire, az arab világ egyes országaira jelent.Miután más országban ártatlan emberek életét abszolute nem veszélyezteti,ellene valóban nincs szükség nemzetközi erők bevvetésére, az viszont kétségtelen, hogy a békés megoldás szorgalmazása alapkövetelmény vele szemben!
2.A magyar katonai különítmény, mint rendfenntartó erő, szerintem helyesen részt vett ebben a terrorizmus elleni harcban,Szaddam a terrorizmus melegágyát uralta és pénzelte, ennek felszámolása helyes, és kivánatos.
Lásd még Lengyelország, Ausztrália és más országok aktív harci részvételét!
3.Nemzetközi terrorizmus az a terrorizmus, aki harcát korrekt katonai módon megvívni képtelen, és ezért céljait oly módon kívánja elérni, hogy a környező vagy távoli a konfliktusaiban nem résztvevő országok ártatlan, általában civil lakosságát megfélemlíti, fenyegeti, netán elpusztítja. Értelemszerűen egy szabadásharcos saját nemzete győzelméért nemigen öl meg egy idegen országbeli civilt, ameddig az arab terrozmus tele van ilyen, és ehhez hasonló esetekkel.
Okostojás barátom, Irakban a helyzet háborús, tehát a benne lévő cselkedetek is lehetnek háborús csélekedetek!Még akkor is ha rendfenntartó erők keverdenek esetleg harcba okoskoma!
Az önkéntességet nem zudom Veled megértetni úgy látom, miután érintve vagyok,hidd el teljesen önkénttes, és bármikor megszakítható a szolgálat.
Nagyon nem kedvelem az olyan embereket és azok bátorítóit akik csak a szó eszközével harcolnak, és csak a magyar célokért.
Számomra fontos Európa és a vlág nyugalma, és azok számára is akik önként most Irakban tartózkodnak.
Minden tiszteletem a környező ország magyarsáságáé,és igazán magasztosak a céljaik, de ezek a harcok tollal és szóval folynak, Irakban viszont igazi lövedékekkel lőnek, és nem értem hanem ellenem.Ennyi.......
Előzmény: naiv (291)