sierra Creative Commons License 2003.12.11 0 0 118
Én nemtom, megeszem a kalapom, ha Oswald nem volt CIA-ügynök, ez egyáltalán nem elképzelhetetlen Mért is volna az, akkora bazi nagy az a szervezet, hogy tízezreket foglalkoztathat. Hogy azért küldték volna ki a SZU-ba, hogy a kormányzat tudta nélkül lelövethessék a saját U2-esüket, ami nyílt titokként repkedett évek óta a SZU felett a nuklikat kémlelendő, hát, ez nekem meredek. Mégis miféle békefolyamatot kellett volna megtorpedózni 1960-ban? Az enyhüléshez először kellett egy 62-es kubai rakétaválság... Ez baromság. Oswald kint volt és egyszerre tartotta a szovjetekkel is a kapcsolatot, különben az életbe nem ment volna haza, különösen nem orosz feleséggel, az fix. Az oroszok holtbiztos akartak tőle valamit és azt a valamit nem a SZU-ban akarták tőle. Viszont aligha Kennedy meggyilkolását akarták, ez megint teljesen értelmetlen. Az oroszok rettentően hallgattak az ügyről, de ezt indokolhatja, hogy Oswaldot saját ügynöküknek hitték.

A CIA az nem az a szervezet, amelyik önállóan külpolitizál, meg U2-est lövet a kormány tudta nélkül. És különösen nem olyan, amelyik az elnökre lövöldözik.
Kérdem én, elképzelhető, hogy ilyen fránya amatőr módra lett volna megszervezve, ha ők csinálják? Olyan puska az elkövető fegyver, amelyikről jól tudják, hogy képtelenség vele merényelni? Ugyan miért ne lehetett volna egy normális fegyvert odarakni? A CIA-ről ugyebár nem feltételezhető, hogy ne ismerné a fegyvereket. Ez inkább nagyon is úgy tűnik, mintha improvizáció lett volna.
Viszont a titkosszolgálatokra vall az Oswald elleni körözés, meg ezek az összevissza dumák a lövészkedésről Kennedy fejére, ez mondhatni teljes bukta, itt valaki előre osztotta a lapot, még mielőtt bárki is tudta volna, hogy baj lesz. Akkor meg hogy lehetne improvizáció?
Én asszem a titkosszolgálat egy része muszáj, hogy benne legyen, mert ezt sem maffia, sem kubaiak, sem oroszok nem tudták volna megtenni. Namost azt egyik ország sem szereti, ha kiderül, hogy a titkosszolgálata részben sáros az államfő likvidálásában, úgyhogy emiatt aztán nyugodtan titkosítanak bármit, amit csak kell.

Annak egy pillanatig nem hiszek, hogy itt mindenki figyelmetlenségből nem látja, hogy teljes képtelenség a magányos merénylő teória. Warrenék igenis nagyon keményen megpróbáltak minél kevesebbet kideríteni; teljes sikerrel.

Előzmény: Törölt nick (117)