reply:(1227)
reset
ne beszélj félre. fintorogsz a beltenyészettől, holott a szabvány maga a beltenyészet, na ide kanyarodj szépen vissza. szerintem meg tökmindegy, hogy majomnak szólítod őket, vagy gépnek, netalán embernek.
végülis egyszerűen csak az Élet formájától undorodom, önfertőzőnek és önmegtermékenyítőnek találom a "procedúrát" ... Távol áll a tiszta formáktól.
Megnéztem a Mátrix3-t, természetesen kizárólag csak Smith miatt, akinek "személye" abszolút lenyűgöz. Nemtom ha láttad a filmet (amúgy pocsék), Smithnek sikerül kikerülnie a mátrixból, és beleköltözik egy ember testébe.Idézem őt:
"-Elismerem nem könnyű mégcsak gondolkodni sem,ebben a rothadó húsketrecben.A bűze minden leheletet megtölt,fojtogató felhőjéből nem szabadulhat.
Undorító,nézze milyen szánalmasan törékeny,ami ilyen gyenge, nem túlélésre termett. Igen, ez az, Mr. Anderson,nézzen a hús mögé, erőltesse meg azt a zselégolyó ostoba tehénszemét és lássa az ellenségét.
- Nem!
- Ó, de Mr Anderson!
- Nem lehet.
- Mindehová eljuthatok, bárhol megtalálom magát.
- Ez képtelenség.
- Nem képtelenség,szükségszerű.Ég önnel, Mr Anderson.Ó bárcsak látná magát, Mr. Anderson.A vak messiás.Jelképe az egész fajtájának, Mr. Anderson.Tehetetlen.Szánalmas.Csak arra vár, hogy véget vessek a szenvedéseinek."
Ennyi.
dehát ez jelen idő: az ember egy túlbonyolított robot. azért is ilyen sérülékeny. minél bonyolultabb valami, annál valószínűbb, hogy beszarik valamelyik alkatrész benne.
Nem hinném, hogy egy cyborg teste például bonyolultabb lenne akár egy vesénél - ráadásul nem öregedik szükségszerűen, hanem upgradelhető :)
Igazából van egy olyan maximálisan nem-tudományos elméletem, hogy az emberiség jövője az lesz, hogy az egyes egyedek tudata abszolút digitalizálva lesz, és mondjuk elektromágneses hullámokként fog száguldani, az infrastruktúrát hozzá robotok fogják készíteni.Az egyes tudatprogramok egyesülnek - így keletkezik mondjuk a Párt, egyesek meg kilövik magukat az űrbe :)
eis:A "szellem"-re a legnagyobb hatással a test van.Ezért tekinti a mindenkori egyetemes művészet az embert a legtökéletesebbnek, legesztétikusabbnak.Istent is az ember képére teremtettük, nem?
rav:azonban ennek a fordítottja éppúgy igaz.
Akkor ez méginkább motiváció a test (vagyis anyag) le/kicserélésére.Az ellenkezője (a szellem lecserélése ember alkotta "szoftverre) nem releváns per pill :)
egyfolytában leragadsz a pitiáner egyednél, mer' különben nem álmodnál "tökéletesebb testről".
Mit tud a Párt, amit az Egyén nem?
(a tökéletesebb test alatt inkább tökéletesebb anyagra gondolok, nem konkrétan az egyéni testre)
hogy az esztétika nem elég? egyáltalán, azon túl mi van még, a Télapón kívül?
Hehhe ne má..Olvastad a Vonnegutot amit 1x küttem nem? Ott beszélget két gomba, hogy mekkora szar az élet, közben pezsgőt termelnek.Nos, én abból a "pezsgőspohárból" akarok kimászni.Hogy minek? Miért ne?
hát persze, te született mutterialista vagy.
hehe..a te anyádat
amúgy mit is akarsz a v1.0 valóságba' leképezni?
(vagyis mi a legtitkosabb vágyad)
"Die heitern Regionen, wo die reinen Formen wohnen" (Fr.Schiller)
(ezt nem fordítom le :P )
ugyanakkor örvendetes, hogy egyre több a tudatos színészkedéssel előadott jelenetek száma.
Jah, ezzel el lehet szórkozni :)
na és az kicsoda, aki elképzeli a szopókorabeli önmagát, vagy az anyját szülés közben, vagy azt, hogy nyűvek hemzsegnek a szemüregében?
Én azért szoktam.Emiatt én pl. csontokra gyúrok :)) hogy fasza kis csontvázam legyen.
..
bonanza banzai....első saját albumom volt, 1989-ben szereztem meg, ami akkor, nyolcévesen és Romániában, nem kis teljesítmény volt.
Jah, mellesleg az album neve 1984 volt, és vót is rajta egy 1984 szám:
Álmaimat gépek rázzák,
Hogy ne tudjak aludni,
Hogy folyton fáradt legyek,
És ne érdekeljen semmi, de semmi, de semmi, de semmi.
A szépségedet elcsúfítják,
Hogy ne tudjál kitűnni,
Így veszélytelen leszek rájuk
Akár az összes többi.
Várom, hogy egy angyal érkezzen,
És fizessek a bűnért, ha vétkeztem.
És ha el kell mennem innen, meglehet,
Hogy te temeted el a testemet.