szkd Creative Commons License 2003.12.09 0 0 639

Nem kellene semmisnek venni. Miért?
Fikciókról vitázunk már mióta. Az egész hadjárat Polt ellen arra megy ki, hogy felmondjon, leváltsák, kikészítsék, akármi.
De aki azt gondolja, hogy majd jön egy új Főügyész (megválasztva a Parlament többsége által) és hirtelen minden széppé és jóvá válik, megváltoznak törvényi passzusok arról, hoyg kit és miért lehet bíróság elé citálni, megvádolni az szvsz. tévedésben vagyon.

Azt gondolom, hogy itt a Polfórum vagy a TV2/Retekklúb önjelölt jogértelmezőin kívül valós indokok nem nagyon hagzottak el arról, hogy az eljáró ügyész milyen szakmai hibát vétett az illető ügy(ek)ben. Arról pedig egyre kevesebb szó esik, hoyg a valóban politikai befolyás alatt működő Rendőrség hány ügyet "ejtett".

Arról van inkább szó, hogy emberek be lettek hülyítve LopStop táblákkal meg Keller-féle vádaskodásokkal és jogilag alulképzettek felkorbácsolták más jogilag alulképzett emberek hiedelmét a Nagy Lenyúlásokról (ehhez még Medgyessy is csatlakozott a 70 milliárdjával) és most minden ami a jogilag alulképzett vádaskodók eredeti terveivel szemben alakul az csakis fideszes ármáyn vagy árnyékállami lehet.
Viszont így sokkal könnyebb véghezvinni kevésbé etikus pénzfelhsználásokat, mert pajzsként mindig lehet mutogatni az előző kormányra, pontosabban a Nagy Lenyúlások köré font hiedelem-képzetekre.

Mivel én is jogilag alulképzett ember vagyok az Ügyészséghez képest, ezért én legalább nem mondom ki, hogy az eljáró ügyész(ek) döntése szakmailag hibás volt. De mind a mai napig várok arra, hogy egy jogilag képzett ember elmondja, hogy az illető ügyekben ki és mikor milyen szakmai hibát vétett.

Amíg ez nem történik meg addig a jogilag szintén alulképzett Gusztos Petike alacsony színvonalú és minőségű vádaskodásait kell hallgassuk, és ezek a jogilag alulképzett politikusok nem veszik észre, hogy már régen nem az illető ügyekről van szó, hanem arról, hogy egy független intézménybe vetett bizalmat ássák alá de legalábbis árokba.

Előzmény: Profán Béni (637)