Üdv mindenkinek!
A mai napon vittem el a kicsikét (1.4 8V, Exp.) az 1 éves átvizsgálásra (km. óra: 9500-t mutatott). Tapasztalataim az alábbiakban foglalom össze.
A munkafelvételnél megkérdeztek van-e valamilyen probléma, én soroltam:
- szélvédő gumicsík integet, sajna ezt ebben a műhelyben nem tudják orvosolni, megkaptam a karosszéria üzem címét,
- tücsök a kormányban, ami néha előjön, munkalapra felvéve,
- jobb első ajtó kárpit néha ciripel, munkalapra felvéve,
- ajtó automatikus visszazáródás programozása, ezt megkérdezte kollégájától, majd munkalapra felvéve.
Kb. 5 perc és jött a szaki, hogy beviszi az autót, megkérdeztem, hogy mehetek-e vele, azt mondta, természetesen. Szval végig ott voltam az átvizsgálásnál, és a felsoroltakat kijavították.
A szervizben szerintem udvariasan, korrekten dolgoztak. Fizetni semmit nem kellett, mivel 1 éve a vásárláskor kaptam egy bónt, hogy az első átvizsgálás ingyenes.
Az automatikus visszazáródást a helyszínen ki is próbáltuk, 30 mp után lezár, ha nem nyitom az ajtót. A szaki azt mondta a csomagtartó nyitásra ez nem vonatkozik, mert azt nem érzékeli, de itthon ezt is kipróbáltam, és érzékeli a rendszer a csomagtartó nyitást is.
Innen átmentem a karosszériás üzembe (nem jelentkeztem be előre), a hibát elmondva kb. 10-15 perc múlva már bent volt a műhelyben a kocsi. Végül is nem ragasztották, hanem mindkét oldalon kicserélték a szélvédő gumicsíkokat, természetesen garanciában.
Igazán nem akarom reklámozni, de megemlítem, hogy mindezek Budapesten a Renault Baumgartner Budaőrsi és Kelenföldi úti telephelyein volt.