Sacyka Creative Commons License 2003.12.08 0 0 71
Persze, mindig kifelejtek valamit. :)
Csütörtökön jártunk az új forgalmazónál. Végre megkötöttük a szerződést a tárolóra, amit nem nagyon akarózott a P. ügyvédúrnak, nemtom miért. Emellett megnéztük, hogy hogy is áll a teremgarázs ügye. Megkértük, hogy mutassa meg, mert nemcsak személyesen akarjuk látni, hanem baráti javaslatra be is akarunk állni. Azt mondta, hogy ő is ezt akarta javasolni. Elmentünk, bementünk és beálltunk egy helyre. Pozitív csalódás volt! Az alapján, amilyen teremgarázsokban jártam mostanság (persze bevásárlóközpontokban :) ), sokkal rosszabbat vártam. Tágas, világos, barátságos. 43 parkolóhely van, jó szélesek és hosszúak. Én Ladával álltam be, a két oldalamon még legalább 30-30 centi volt, és mögöttem vagy egy méter. A két sor között is elég hely van a kiállásra vagy két autó egymás mellett elhaladására. A lehajtó is meglepetés volt a G épülethez képest, mert két autó is elfér rajta.
Szóval végül lefoglaltunk egyet (mellesleg pont azt, ahova álltunk :) ). Szólok, hogy már csak 11 darab maradt utánunk, illetve még plusz 5, amit egyelőre bérelnek, de ha valaki meg akarja venni, akkor eladják a bérlő alól. 1,8 milla, de részletben is lehet fizetni, de lehetőleg max. 3 éves futamidővel, kb. 7% kamattal. De mondjuk ha most foglalóztok és költözéskor fizettek, akkor még nincs rajta kamat. Meggondolandó, mivel ugye a két házban 51+36=87 lakás lesz, és 43 parkoló. Arról nem is beszélve, hogy a C épület még plusz 7 lakás, tehát két éven belül autó hegyek fognak állni a környéken. Tartok is attól, hogy ebből nagy balhék fognak kerekedni...
Kérdeztem a forgalmazós urat (ezentúl U. úr), hogy mi van, ha én a G épületben veszek beállót, van-e erre lehetőségem vajon. Azt mondta, hogy az nem rá tartozik, de nyilván van... Most megnéztem a honlapon a pinceszint rajzát... Hááát... érdekes megoldás. Kapásból van egy pár hely a jobb szélen, ahova beállni szerintem lehetetlenség. Ráadásul nemcsak kanyarodik a lehajtó, hanem szűk is.

Megkérdeztem a kertek rendezési tervéről is. Azt mondta, hogy még nincs nála, elvileg legkésőbb a jövő héten már lesz rajza. Az önkormányzat már aláírta, és néhány lakó is (mármint már ottlakó, telekfoglaló). A vége a megállapodásnak az lett, hogy a kertjeink és az ő kertjeik közti járdarész nem készül el, viszont a kerítésük ki lesz egyenesítve és néhány könnyűszerkezetes épületük is visszabontva. Végül senkinek sem lett kisebb a kertje, fel lehet lélegezni! :) A további jó hír az, hogy a kerítést a Harcon fogja építeni, tehát nem kell évekig balhézni, hogy Józsi bá megépítse a kerítést és pláne hogy oda, ahova kell. :) Ráadásul olyan kerítés lesz, ami szépen eltakarja azt a szeméttelepet, amit a bennszülöttek odavarázsoltak. Szóval teljes mértékben megnyugtató lett a rendezés. Azt is mondta, hogy amint mindenki aláírja a papírt, elkezdődik a kertek kijelölése, úgyhogy talán hamarosan élőben is látható lesz.

A hétlakásos valóban Tündérék kertjével szemben lesz, ez sajna nekik rossz hír, önző módon nekem kicsit jobb. :) De ahogy a Tópartot ismerem, nem fogtok majd egymás szájába nézni, ezt megoldják. Ha meg mégsem, akkor van egy nagyon kedves kertépítő srác ismerősünk, aki budakalászi és nekünk is ő fogja a kertet megépíteni, biztos segít a megfelelő optikai leárnyékolásban nektek is. :)

Lassan elfogy a mondanivalóm. :) Csak még annyi, hogy ha valakinek riasztószerelő kell, azt is tudok megbízhatót ajánlani, úgyhogy szóljatok. Ő a leendő sógorom, nagyon lelkiismeretes, ja és nem segédmunkás, hanem villamosmérnök és riasztórendszereket tervez és épít ki, úgyhogy nemcsak a felcsavarozásához ért, hanem kompletten megtervezi a rendszert. :)