RoBee Creative Commons License 2003.12.08 0 0 38
Na, hétvégére úgy döntött a gépem, meghal (nem csak az audiorendszer omlott össze, de hirtelen kezdett nemmeni a filmkódolás sem: hangtömörítés 3x lassabb volt mint egy másik lassabb procijú gépen ugyanazokkal a szoftverekkel, ráadásul 4 perc után ugyanannál a frame-nél lefagyott, és még sorolhatnám, mi nem ment vagy lassult be).

Ezért úgy döntöttem, reinstall. Miért is írom mindezt most ide? Hogy mások esetleg okuljanak a szívásomból és mert András említette a Ghostot. Reinstall előtt úgy gondoltam, csinálok egy Ghost-os mentést, hátha valamit elfelejtek menteni és utólag vissza szertném hozni. A következőket csináltam (amit egyébként más gépen megcsináltam, és simán ment): windows alatt elindítottam a ghostot, mindent beállítottam, majd ő átállította a partíciós táblámat, hogy ő bootoljon, majd rebootolt. Be is jött a PC-DOS, elindult a ghost (sajna nem ismert fel egy partíciómat sem, így nem tudtam ghostolni - nemtom miért), miután meguntam, kiléptem belőle és most kellett volna jönnie annak, hogy visszaállítja a partíciós táblát és minden visszaáll a régibe. Csakhogy nem ez történt. És sokszor megismételtem, nem és nem akart visszaállni. Végül rájöttem, hogy egy EXE felel ezért (GHSREBOOT.EXE vagy vmi ilyesmi), csakhogy az leesik "Processor Exception" hibával (stack dump, stb.). Tehát volt egy nap pánik, hogy te jó ég, hová tűnt mindenem. Végül assembly programozási tudásomat összeszedve kénytelen voltam a partíciós táblámat sajátkezűleg rendbeszedni - és így udólag megkönnyebbülten - az utolsó bájtig minden adatomat visszahozni. Ebből csak azt akarom lehozni, hogy valószinűleg az én processzoromon nem fut a ghost ezen EXE-je, más ötletem nincs, mi lehetett, de utánna fogok nézni a neten. Tehát tesség odafigyelni, ha P4-es 2.4GHz -es 533FSB-s procid van. Pl. tudok olyanokról, akikek AMD, ill. Celeronon simán megy.

Előzmény: Haasz Andras (35)