Most jutott az eszembe, hogy a szocpollal van egy kis kavar nálunk. Az én nevemen lesz a hitel. Most élettársak vagyunk, tehát jár a szocpol, csak nem bemondásra, hanem bemutatott gyerek után. Viszon az OTP-ben az egyik tyúk azt mondta, hogy nem leszünk jogosultak később a szocpolra (mármint ha elkészült a gyerek), mert azt a hitel igénylésekor kell kérni. Na én ekkor elbizonytalanodtam, mivel úgy tudom, hogy a szocpol nemcsak önrésznek használható, hanem a törlesztésre is fordítható. Éppen azért, hogy ne előre szüljön az ember egy csomó gyereket, hanem csak akkor, amikor már biztos lakása van.
Egyébként velünk is segítőkészek voltak, csak mindig mást mondtak.
A Beáról annyit, hogy hónapok óta nem hallottunk róla, és már nem is fogunk. Mi már csak az új forgalmazókkal és a B. építésvezetőúrral tárgyalunk, mivel a Bea hónapokig nem tudott semmiféle információt eljuttatni hozzánk. Se akkor, amikor kérdeztünk, se akkor, amikor esetleg szólnia kellett volna, hogy határidő lesz.
Mivel valószínűleg törölnék, akit érdekel, emilben jelentkezzen és megírom neki az új forgalmazó elérhetőségeit. Nagyon korrekt fazon, és általában mindenre tud kapásból felelni. Félreértés ne essék, nagyon csíptem a Beát, kedves és segítőkész csaj, csak nem tud semmiről és ezért nem tudja továbbítani az infót.
A tárolókról annyit, hogy a Bea le van maradva, ugyanis nem lesznek tömör ajtók és nem lesz villany a tárolókban, csak a folyosókon. Láttam is kint egy ilyen előfalat rácsból. Csak az oldalfalak lesznek falazóelemből.
Egyébként korrektebb megoldás szerintem, mert a volt ügyvezető is magánemberként azt mondta - amikor még az eredeti, tömör ajtós terv volt életben - hogy ugyan nem lesznek konnektorok a tárolókban, de semmibe sem kerül a lámpáról lecsatlakoztatni egyet és abba esetleg egy hűtőládát bedugni.
Aztán azt a teljes ház fizeti neked a közös költségben. Így legalább nem lesz gyanusítgatás.