settithalia
2003.12.07
|
|
0 0
5301
|
Üdv Mindenkinek!
Már régóta olvasagatom a fórumot, mivel Május óta van egy 1,4 16V sarkifény talicskám. Príma autó, és már 15000 km-t hajtottam bele. Fogyasztás 5,9 liter/100km - 8,9 liter/100 km Olasz benzinnel többnyire. Elég sokat járok vele Olaszba (Milanó). És már többször voltam vele Magyarorszagon (2080 km oda-vissza). Itt mindenki ugy nez rá mintha a marsról érkezett volna. A helyi Renault kereskedesben is, amikor bementem, az alkalmazottak azonnal lerohantak es fenykepezgettek minden oldalrol. Szerencsere meg semmi gondom nem volt vele azon kivul, hogy a legkondi hőcserelőjét cserélték ki augusztusban Magyarorszagon. (Előzmény Milano (autópálya 130 km/ó) előtt 15 km hirtelen forróság áradt be az autóba hideg levegő helyett Odakinn +38 fok volt.) Minden flottul ment és egy csomó pénzem bánta. Garancia niente otthon. Először elvittem ide kinn egy Renault szervízbe, de sajna azonkívül, hogy három óra hosszat dolgoztak az autón rájöttek, hogy a hőcserélő lyukadt ki. Ezután telefonálások haza, hogy amig otthon vagyok kicseréljék a kilyukadt hőcserelőt. A szervízre semmi panaszom tényleg mindent megtettek, hogy menjen az autó. Igaz, hogy az olasz szaki és a főnöke egy lyukas eurót sem kért a három órás átvizsgálásért. Azt mondták garanzia és ennyi.
A legnagyobb gondom, hogy mostanában ha megállok a thalcsival akkor néha nehezen akar beindulni. Hosszas inditózgatás es varakozas utan aztán valahogy elindul. Ha valakinaek van jó tippje, hogy mit tegyek irjon. Vagy vigyem legközelebb otthon szervizbe?
Amugy tényleg nagyon prima a járgány megy, mint a rakéta. Olaszba átlag 130 km/ó amikor valamerre megyek.
Tervezek téli gumit vásárolni valami jó tanács?
Segitségeteket előre is kösz
|
|