Én sem órabérben dolgozok, mégis van munkaidőm, amit jórészt benn kell töltenem a munkahelyemen. Mert a munkaadóm, aki fizet, úgy véli, hogy ezért fizet engem. Na most ki fizeti a képviselőket, ergo ki lehet az, aki reklamál a "lógásért"?... Ennyiről van szó, és nem többről. Igenis, én elvárom, hogy nekem, ha úgy tetszik, akár Szili Katalin is vigyázzállásban jelentsen, mert sajnos az a helyzet, hogy e pillanatban többet adok én a kis béremből az ő fizetésére, mint fordítva, és a munkájával is a mi, mint választópolgárok szavazatai révén lett megbízva. Neki nem az Atyaúristen meg a lelkiismerete a főnöke, hanem te, én, meg itt mindannyian. Becsületére legyen mondva, ki is állt, és szólt is pár szót, nyilván nem beszélgethet személyesen az összes választópolgárral.
És mivel én fizetem a számlát, minden jogom megvan rá, hogy felvessem, szerintem mit és hogyan lehetne változtatni, amíg ezt nem teszem jogszabályba ütközően. (Szerintem ezzel sincs hiba, legalábbis még nem tudok arról, hogy feljelentett volna bárki.) Lám, itt a fórumon is feltűnt olyan ember, aki ezt a jogomat maximálisan respektálja, maximum nem ért velem egyet. Elvileg erről szól a jogállam, vagy mi a fene...