Szvsz ez erőst rulzott, kedves Acontrecourant, mivel az összes hatalomra kerülő párt zsákmánypárti jellege pontosan az efféle összeférhetetlenségekre vezethető vissza. Arról nem is beszélve, hogy így a pozícióhalmozással még a Szabó képviselő úrhoz hasonlók is tisztességtelenségre kényszerülnek. Olyan, egymást már csak az időbeosztási lehetetlenségek miatt is kizáró feladatkörökért veszik fel ugyanis a fizetéseiket, amelyeket egyszerűen képtelenek párhuzamosan ellátni. Ilyenkor aztán az ember megalkuvásokra kényszerül.
Nekem is volt már három állásom egyszerre, tudom, milyen az. (Nem ilyenek, ne aggódj.) Dolgoztam 8 órában egy vállalatnál, tanítottam esténként, majd hétvégenként bedolgoztam egy cégnek. A képviselő urakkal ellentétben, amikor rájöttem, hogy ezek egymás rovására mennek, szépen elbúcsúztam előbb a hétvégi munkától, aztán nem vállaltam új tanítványokat és a meglevőktől is búcsút vettem, mihelyt szakaszhatárra értek. Azt meg lenyeltem, hogy kevesebb a zseton és kész. Nem kötöttem kompromisszumot az elvégzett munka minősége tekintetében.
Sajnos, a jelek szerint a képviselők ezt a "luxust" nem engedhetik meg maguknak, mivel a "4 év az élet, addig kell markolni, ki amennyit bír!" elve alapján működnek. Ez nagyon nagy baj. Sokkal kevesebb, de sokkal jobban képzett politikusokra lenne szükség. Na, ez az a kvázi "minőség forradalma", amit a mostani középszer soha nem fog megszavazni. Hiszen csak ez a langyos lábvíz az, ahol vígan fickándoznak és megélnek azok is, akik semmilyen érdemi munkára sem alkalmasak. Remekül alkalmasak viszont az óvodás szintű szitkozódásra, tovább züllesztve a parlamenti diskurzus színvonalát. És züllenek még mélyebbre is, ahogy közelednek a választások. :(((
Csót:
b