Lovászi Creative Commons License 2003.12.05 0 0 369
Azt hiszem te kevered az LLL-t és a magánpraxist Magyarországon még egyelőre egyedül folytató Ibolyt.

Érdekes, ő azt írta, heten vannak a piacon...

Az LLL ingyenesen segít, sőt ha nagyon szépen kérik őket még arra is módot ejtenek, hogy személysen is segítséget nyújtsanak, noha ez nem tartozik az ő "kötelességeik" közé.

Nem keveren össze az LLL-t, és Ibolyt olvass vissza, sehol nem tettem ilyet! Éppen csak arra a létező jelenségre hívtam fel a figyelmet, hogy baromi sokan az ingyenes segítségnyújtásra létrehozott szervezetekben dolgozva "privatizálnak" maguknak ügyfeleket. (Még mielőtt megint rámhúznád, hogy magamból indulok ki, hozzátenném, hogy NEM így van. Én egészen más területen dolgozom nap mint nap, és állandóan találkozom ezzel a jelenséggel.) Ha Iboly nem teszi, elismerésem! (De nem tudom leellenőrizni, ahogyan Te sem.)

Lehet egy nehéz adaptáció, stressz jele is. Nem lehet, hogy a ti esetetekben erről volt szó?

Ó hát hogyne, lassan biztos eljutunk oda, hogy azért volt ilyen, mert kórházban született... Mi lenne, ha egyetlen aprócska esélyt adnál annak a variációnak, amit én írtam? Olyan nehéz ez?

Ha az első 3 hónapban, akár szoptatás nélkül is fennmaradna az elégséges tejtermelés, akkor nem fordulna annyi kismama az LLL-hez. Nem elég a hormonális csúcs, ugyanolyan fontos a mell rendszeres és alapos kiürítése is.

Egyetlen szóval sem írtam, hogy szoptatás nélkül is fennmaradna az elégséges tejtermelés! Én csak azt írtam, hogy az első 3 hónapban van a tejtermelés hormonális hatás alatt is. Nagyon sok ismerősöm van, akinek utána hipp-hopp elapadt a teje, pedig szoptattak igény szerint.

Mint már korábban kifejtettem, tévedsz, ha a szoptatást ledegradálod élelemnyújtásra.
Egy frászt degradálom le élelemnyújtásra! Csak azért, mert nem lihegem állandóan, hogy csak a szoptatás, a szoptatás, a szoptatás?! Mindössze arra próbáltam rávilágítani, hogy egy gyerekkel való harmonikus anya-gyerek kapcsolat kialakításában nem kizárólag a szoptatáson van a hangsúly!!! Most már komolyan kérem, hogy olvass egy kis gyermekpszichológiát, különös tekintettel a már említett Winnicotra! (Vagy havatkozzak Ericsonra?) Ha egy anya a síró babájának folyton a mellét tömködi a szájába, az pont olyan káros lehet, mint az, ha órákig hagyja bőgni. A babák hajlamosak akkor is elfogadni a mellet, ha egy kis vígaszra várnak, különösen akkor, ha nincs cumijuk, vagy nem szopják az ujjukat. (Ezt hívják szopóreflexnek...)
Ezzel a mindenáron, mindig szoptatással az a legnagyobb baj, hogy ha valakinek folyton ezt szajkózzák, és vakon hisz benne, esélyt se adnak neki arra, hogy igazán figyeljen a babája jelzéseire! Szvsz minden mamának és babának meg kellene adni azt az esélyt, hogy egymásra hangolódjanak. Minden mamának bíznia kellene annyira a saját ösztöneiben, hogy kialakíthassa ezt a kapcsolatot.

Az LLL nekem nagyon szimpatikus, és én is szoktam ajánlani őket telefonos tanácsadásra, csak az nem tetszik nekem, hogy akik a nevében lépnek fel, azok elképesztően egyoldalúan állítják be a szoptatással kapcsolatos dolgokat.

Előzmény: Ylang-Ylang (356)