Vito!
> a fent említett bölcs agyak a DGPS funkciót ajánlották, ami ugyan havi 10,000 pénzzel növeli a költségemet, de párhuzamosan ezzel a pontosságomat is plusz/minusz 1 m-re emeli. <
Ezzel változatlanul nem értek egyet maradéktalanul.
> A Garminak közül ezt mindegyik tudja, így nekem a GPS12-őt ajánlották, de nagy valószínőséggel még tapogatózok. <
No, ez nem egészen igaz ebben a formában. A DGPS jelek vételéhez külső (!) eszköz szükségeltetik, amelynek mérete -- mint itt kiderült -- ha nem is kilós kenyérnyi, de elég tetemes (talán még hordozható).
GPS 12XL akkor már. Vagy II Plus. Előbbi pár szolgáltatással jobb, de hiányzik róla a flip-flop screen funckió (elforgathatod a kijelzőn elvő képet, így mindkét irányból néhzeted). Nagyjából ugyanolyan nyerő mindkettő, a 12 XL-ben van egy katonai hálózat is referenciaként, tahát katonai térképekhez inkább használható tájékozódásra.
> Talán a GPS12XL jobb lenne, ha az adatokat le tudnám menteni laptopra, vagy számitógépre, illetve ha magának a gps-nek a memóriája kibirna kismillió pontnak az adatait. <
A tároláshoz és szerkesztéshez feltéltneül a PC ajánlott. Normál körülmények között a pontok adatainak bevitele ugyanis elég macerás a GPS kezelőgombjain. Ilyen szempontból tehát egy PC-re csatlakoztatható modell tényleg hasznosabb.
> Jól értettem, hogy te is forgalmazol Garmin cuccost? <
Ja, de ezt inkább magánban! prof@mail.datanet.hu
Prof
U.i.: Ez a DGPS dolog még mindig nagyon nem világos nekem...