Ó, ó, ó. A parlamenti képviselők, meg az ő szakértelmük. El tudnék rajta filózni, hogy Selmeczi Gabriella vagy Tóbiás József miben profi... Ha szakértőket kell igénybevenni a parlamenti munkához, akkor küldjük be a szakértőket a parlamentbe, nem? Az fáj nekem, hogy épp most jártam utána a neten, találok-e információt azokról az emberekről, akiket anno megismertem, és a leginkább semmirevaló alaknak ismertem meg a reményteli politikusok közül. Akkor még semmik sem voltak, ma az egyik fővárosi kerületben önkormányzatolnak, és a nyakamat teszem rá, hogy rendes ember nem lett belőlük. Mert csodák nincsenek. A nagy számok törvénye alapján tudom, hogy lennie kell számos rendes, intelligens képviselőnek, minden oldalon, de éppen emiatt csirkefogóknak is kell lennie. A bizottságok kemény munkájáról meg a bróker-, ügynökbizottság jut eszembe, vagy az, ahogy rekordgyorsasággal végzett a költségvetési a módosító indítványokkal, amiket akár viccnek szántak a fideszesek, akár nem, nem hiszem, hogy több száz órányi egyeztetés folyt volna róla.
De mindegy, nem is ez a lényeg. A mi parlamentünk az ország lélekszámához képest tudomásom szerint azért elég népes. Szerintem elég könnyen lehetne módot találni a csökkentésre, ha van rá politikai akarat. Különösebben nem hat meg, hogy tisztán listás szavazással nehezebb koalíciókat alkotni, egyezzenek meg, akik bekerültek. Nem vagyok jós, mégis biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Eddig minden vita ellenére képtelen volt felbomlani bármilyen koalíció, szóval azért nem kell itt legendát teremteni. Mivel gyakorlatilag kétpártrendszer felé sodródunk - bár azért lehetnek itt még nagy-nagy meglepik -, ez amúgy sem olyan óriási gond.