Kedves Ylang !
Jó, abban igazad van a felvilágositás, a segitség dicséretes, abban is igazad van, hogy laufer doktor meg mindenki más is updateolhatná a tudását szoptatás terén.
Nekem akkor sem kell, hogy valaki megmondja a tutit, mikro tegyem mellre a babám. Addig se kellett amig szoptattam.
Én márpedig ki akartam aludni magam az első pár hét után, ezért ugy itéltem meg éjjel max 4 óránként van szopi és semmi lelki izé, csak böfi meg tiszta pelus aztán lazán áttettem a másik szobába és rácsuktam az ajtót. Azóta is az a szokás nálunk, hogy este gyerek megy aludni, pedig már tizenévesek.
Cumisüvegem sem volt, ha szomjas volt szophatott, két mellből szoptattam és akkor amikor jónak láttam de csak szektás szoptatásmániások állithatják, hogy egy babának félóránként mellen kell lógnia.
Egyzser megmértem kétszáz körül szopott, de egy óra múlva simán szopott volna újra, annyire telezabálta magát, hogy folyt ki még az orrán is a tej.
Erre nekem miért kellett volna egy lll-es, aki kioktat, amiért azt mondom a józan ész nevében, hogy nem vagyok hajlandó 2 óránál gyakrabban szoptatni ?
Egyébként meg akinek egészséges a babája meg ő is és nincs a lelke mélyén valami gond, annak megy a dolog. Biztos közrejátszik egy csomó tényező pl szereti a testét, szereti-e a szexet, sikerélmény-e számára az egész, szeret-e önállóan dönteni, kötöttségnek tartja-e meg ilyesmi.
Szülés előtt nulla mellem volt, fantazstiksu sikerélményként éltem meg, hogy tej jön belőle. A szex is fantasztikus lett és végre nagy dudáim lettek :-) Aki ugy megy az családi ágyba mint a vezstőhelyre a szoptatás alatt annak nyilván más a hozzáállása...
A gyerekeim meg azért hagyták abba a szopás olyan 10-11 hónaposan, mert megfogták a poharat és abból akartak inni.Tudni kell leválni is a gyerekről, ha az önálló akar lenni.Még egy ideig próbáltam a szájukba spriccelni de már csak akkor ment ha félálomban voltak.
Nem vagyunk egyformák, a gyerekek is külön egyéniségek, az egyiknek ez a jó a másiknak meg más, az egyik nőnek a szoptatás, a másiknak a tápszer.