AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.04 0 0 305
Feladom.
Nem egy gyerekről vontam le következtetést, csak éppen példaként hoztam fel. Sokkal több rokon és imsmerős kisgyerek van, akinél be tudnék dilizni, hogy mondjuk 4-5 éves korukra sem képesek egymagukban eljátszani, de mindegyiküknél azonos az, hogy állandóan hurcolászták őket, nem csak 4-5 hónapos korukig, hanem később is. És minden nyikkanásukra az volt a reakció, hogy vagy cicit vagy cumit vagy cumisüveget a szájba és kész!

Viszont.
Van több unokahúgom is.
A másik pár hónapos koráig szoptatott, aztán bizony vissza kelett mennie dolgozni, mert nem hiába végezte el az egyetemet. Reggel este szoptatott azért... de az a gyerek nem volt hurcolászva, azt - ha meglátogattam őket - vagy a kiságyban, vagy a járókában, vagy a földön játszva találtam, attól függően éppen hány hónapos volt.
Régi szomszédasszonyom az ikreit szoptatta, kb. egy éves korukig, igaz, akkorára már csak reggel-este. Mert vegyész volt a lelkem, és neki is vissza kellett mennie dolgozni. Ő sem kötözte őket magára, és éjszaka sem szoptatta.
Öcsém felesége - sógornőm - szintén 8-9 hónapos koráig szoptatta a kedvenc kisunokahúgomat, de ő sem szoptatta éjszaka. Ez az unokahúgom egyébként később nagyon súlyos allergiás lett csak nem azért, mert éjszaka nem szoptatta????

Te azt mondod, mindenki tegye azt ami neki jól esik, ezzel szemben az LLL nem ezt hirdeti! Éppen az a bajom, hogy nem lehet rögtön átesni a ló túlsó oldalára.

És hogy már valami konkrtétumot mondjak: szvsz. 3 hónapos korára a babát - teccik nem teccik - be kéne állítani mindenképpen arra, hogy bizony van éjszaka és van nappal is.
És nem kellene azért minden ételt méregnek beállítani, amit nem a hatodik hónap után kapnak a babák. Ha valami ételre rosszul reagálnak, akkor úgyis azonnal jelzi azt a szervezetük kiütésekkel vagy hányással, hasmenéssel,és olyan ételt normális anya úgysem táplál hozzá az anyatejhez...

Előzmény: Törölt nick (303)