El Che Creative Commons License 2003.12.03 0 0 19
Szerény véleményem szerint, ha már demokrácia van, vagy mi a fene, ne az a pár száz emberke döntsön, akinek most nagyon kényelmes a pozíciója, hanem az a pár millió, akinek van véleménye. Juhász úr szerint a képviselő nem órabérben dolgozik, tehát mindenki fogja be a száját, én meg azt mondom, Juhász úr akármilyen javadalmazását én teremtem elő az adómból. Ha már létezik 1%-os intézmény, csináljunk olyat is, hogy aki úgy akarja, annak az adóját ne lehessen képviselői fizetésre fordítani.
De már átfutok itt tiszta demagógiába. Szóval, én nem hiszem, hogy a mesék igazak, és fénylő tekintetű apostolok üljenek társadalmi munkában a parlamentben, de azért ahol lehet, ott fogjunk pénzt. Amúgy is komolytalannak tartom például az olyat, hogy megyei jogú városok polgármesterei még képviselők is. Ha már ingyencirkusz, legalább legyen olcsóbb. Érdemes mindenkinek átböngészni a parlamenti képviselők névsorát, tízesével fogja találni a teljesen ismeretlen arcokat, neveket, akik nem szólnak hozzá, nem dolgoznak ki törvényjavaslatokat, csak szavazógépként funkcionálnak. Na, ezekre tényleg semmi szükség.
Előzmény: Boldog ember (17)