ds9 Creative Commons License 1999.05.11 0 0 267
Végül megtaláltam a Lucas-szal készített teljes beszélgetést, ami egy kicsit azért teljesebb ( és jobb is ).

A várakozás:

A felfokozott várakozással kapcsolatban azt mondta, hogy a Lucasfilm és ő, " megpróbáltunk mindent, hogy a film ne legyen ennyire a felfokozott várakozás központjában. Ez úgy tűnik kicsúszott az irányításunk alól és túlfűtött lett végül is. Ez ellen semmit sem lehet tenni."

A rajongók:

Amikor a rajongók szóba kerültek Lucas beszélt az ő elragadtatásukról és arról, hogy őt mennyire elszomorította a rajongók reakciója a film címével kapcsolatban( merthogy nem tetszett nekik ).Lucas felfedte, " Amikor azt olvastam, hogy a die-hard SW rajongók ki vannak bukva a a film címétől, azt láttam, hogy elég rendesen elsiklanak a dolog lényege felett.Sokkal fenköltebb címet szerettek volna, de szerintem ez egy teljesen jó cím egy régimódi sorozat egyik epizódja számára."
" Szerintem öregebbek lettek és azt hiszik, hogy ez a film nekik készült pedig nem.Azt hiszem ez az oka annak, hogy sokan azt mondják, hogy ez a film sokkal gyerekbarátabb mint a többi film, ami egyébként tökéletesen nem igaz. Csak arról van szó, hogy az eredeti rajongók elfelejtették, hogy mi is ragadta meg őket először amikor ezeket a filmeket látták."

Lucas-nak arra is volt ideje, hogy kitérjen arra a már-már vallásos tiszteletre amely bizonyos rajongók részéről megnyilvánul, " Boldog vagyok, hogy képes voltam arra, hogy stimuláljam fiatal emberek képzeletvilágát, de a Star Wars sosem akart vallás lenni.Nincs elég válasz ezekben a filmekben, hogy összeálljon belőle egy vallás. Ha az emberek válaszokat keresnek akkor vissza kell,hogy térjenek a saját vallásukhoz."

A rajongók megnyilvánulásaival kapcsolatban ( már most sorbanállnak )Lucas és a producer Rick McCallum elmondták, hogy a film, " tulajdonképpen egy társadalmi esemény. Egy jó ok arra, hogy összejöjjél a barátaiddal. De azért mi egy kicsit meg vagyunk lepve a nagyságrendtől."

Kritikák:

Lucas védelembe vonult, amikor megjegyezte, hogy alapvetően nem aggódik a korai kritikák miatt, "Az eredeti trilógia mindig le lett hordva a sárga földig a kritikusok által, főleg a fontosabb médiában.Én arra számitok, hogy a kritikák nem lesznek jók.Sosem számítottam rá, hogy azok lesznek.Valahogy ezt el kell fogadnom.Amikor egy olyan szituációba kerülsz, hogy a hatalmas várakozásoknak kell megfelelned akkor ennek nagyon nehéz vagy lehetetlen megfelelni. Amit a kritikusok az első perctől a szem elől tévesztettek az, az, hogy ezek a filmek a fiataloknak készültek. Ezek a filmek olyan 12-13 évesekre hatnak a legjobban. Az én elképzelésem mindig is az volt, hogy csináljak egy olyan igazi szombat délutáni matiné filmet.Az emberek néha elfelejtik, hogy ezek a filmek mik is valójában."

Bevételek:

Elég magabiztosnak tűnve, Lucas kijelentette, hogy a The Phantom Menace "benne lesz az örök top 10-ben " hozzátette, " Az esély arra, hogy a The
Phantom Menace valaha is eléri a Star Wars sikerét elég csekély.Én azt sem hiszem, hogy az E.T.-t el fogja érni, és egyébként az sem célom, hogy a Titanic bevételeit elérjük.....Ez nem verseny ....Ez egy mozi."

A jövő:

Lucas azt is felfedte, hogy a következő részek mennyire lesznek különbözőek a The Phantom Menace-től, " A következő rész lesz a romantikus. Lesz benne akció is, de alapvetően romantikus lesz.A harmadik rész nagyon sötét lesz.Ez ok miatt az Episode III valószínüleg fele annyit sem fog keresni, mint amennyit a mások kettő fog."
Lucas mégegyszer megerősítette, hogy ő szeretné rendezni mindhárom filmet.

Lucas újból lehűtötte a kedélyeket a folytatásokkal kapcsolatban, " Kilenc évet vett el az életemből, hogy az első trilógiát megcsináljam. Ez a három film az utolsó trilógia ami bennem van."

Kontroll:

Lucas-t megkérdezték, a szoros kontrollról ami a filmet övezi, " Mindenki azt mondja én irányítok mindent. Én csak a filmeket csinálom. Van egy szervezetem arra, hogy az nézzen át mindent......Én csak azt akarom, hogy a közönség jól érezze magát és a film úgy legyen bemutatva ahogy annak kellene.""