RoBee Creative Commons License 2003.11.25 0 0 5
Audio PCk szétkonfigurálása, avagy ez történt velem: Delta Audiophile 2496 -hoz kerestem a gyártó oldalán driver frissítést. Találtam is, le is töltöttem, szétcsomagoltam, majd a Driver frissítése menün keresztül felraktam. Pár nap után arra lettem figyelmes, hogy bootolás után az Audiophile windows MME driveren keresztül nem mindig akar szólni. Konkrétan a Winamp-ban amikor elindítottam a lejátszást, a spektrumanalizátor kb. 2 másodpercig ugrált (ekkora az output plugin buffere), de persze nem szólt, majd a 2mp után megakadt, mintha pause-t nyomtam volna. Restart után aztán ment (vagy nem). Miután egyre gyakoribb volt, hogy nem ment, mint hogy ment, és gondoltam, hogy az új driverben van a gubanc, megpróbáltam visszarakni a régit (ugyanúgy Driver frissítése menün keresztül). Ezután a windowsból megint mindig működött a hang, viszont az ASIO rendszer valahogy meghülyült. Pl. az SX Device setup/VST Multitrack lapján 2db M-Audio ASIO -t enged választani (egyiknél van az M után kötőjel, másiknál nincs, viszont ugyanazt a verziójú Control panelt nyitja). A gond csak az, hogy nagyon recseg ropog, és jóval nagyobb a CPU teheltsége. Olyan projekt fájl, ami ezelőtt leállított állapotban 50-60%-on vitte a procit, most 70-80-on viszi, lejátszáskor pedig recseg veszettül mág akkor is, amikor a proci 90% körül mozog.
Próbáltam már leírtani mindkét drivert (eszköz eltávolítása, összes M-Audio-s fájl megkeresése és törlése), de valahogy csak benne marad a rendszerben, és amikor visszaraktam az eredeti drivert, megint ott van mindkettő. Ráadásul az Audigy-s ASIO is azóta jobban terheli a procit és berecseg 20ms-on is.

Tapasztalt valaki ilyesmit? Ajánlatos egyáltalán drivert updatelni? Hogyan tudnám kiírtani az összes drivert és tisztán újrainstallálni a hangkártyát? Van jobb megoldás, mint a format c: ?
Egy ideg vagyok, hogy 2 napig VSTi-ket fog kellenem telepíteni... :(