TopCat Creative Commons License 2003.11.23 0 0 86
Nextdoor: Az Illatos út honlapján az október 14-i megbeszélés jegyzőkönyvében ez olvasható:
„Kozma doktor kérése, hogy az interneten megjelentetett anyag az állatok fényképe mellett kizárólag paramétereik rövid, tárgyszerű leírását tartalmazza, és hogy a publikálás előtt kerüljön sor egyeztetésre. Kívánatos, hogy több internetes oldalról is láthatóak legyenek a képek, de az is ugyanilyen fontos, hogy egy központi forrást használva, mindenhol ugyanaz az információ (kép + leírás, eredeti hivatkozás), egyeztetett módon legyen elérhető.”

Ennek ellenére a megállapodás óta is rendszeresen kitettétek a megállapodással ellentétes kalóz listáitokat az Indexre is, az elveszettkutyak.hu-ra, pl. Max irta 2003-11-19-én az Indexen: „Illatos úti kutyusok 2003.11.16. vasárnap Lista a képek, adatok topicban!”
Már maga az Illatos út, képek, adatok topic léte is ellentétben áll a megállapodással!

Erre én a következőket irtam 19-én:
„Kitettem a november 18-án az Illatos úton látott állatok HITELES LETÖLTHETŐ LISTÁJÁT a http://illatosut.fx3.hu/ címen található Illatos úti honlapra!
Egyúttal szeretném felhívni ismételten MINDENKI figyelmét a honlapon található alábbi figyelmeztetésre:
„Nyomatékosan kérünk minden kedves segíteni szándékozó Állatvédőt, Állatbarátot, segítsenek megőrizni a telep dolgozóival, vezetőivel a BÉKÉS viszonyt - az állatok érdekében való FOKOZATOS előrehaladásunkhoz ez nélkülözhetetlen!!! A telep jelenleg a rá vonatkozó rendelkezések szerint, az önkormányzat által támogatottan működik - az állatbarátok, állatvédők nem egyeztetett, esetlegesen túlzottnak ítélt lépései csak elmérgesíthetik a helyzetet!”
A keresztül-kasul terjesztett, össze-vissza egyéb listák a fentiekből következően az Illatos úti helyzet elmérgesítését eredményezhetik! Szerintem nem lenne olyan nehéz ezt megérteni!!!”

Majd 22-én ismét:
„Ja és a kalóz listákat tényleg ne készítsétek, reklámozzátok, mert az Illatos úton hülyét kapnak tőlük - és ugye az állatok érdekében jó lenne megőrizni velük a békés viszonyt!
Ott van a honlapon a letölthető, nyomtatható lista, azt kérjük, használjátok azt, az egyértelmű! Köszönöm, C.”

Erre Nextdoor az elveszettkutyak.hu-n 22-én a következőket válaszolta:
„Márpedig, kedves Cat, nem hinném, hogy megakadályozhatod, hogy vki, aki eddig is minden szombaton ott volt, ezentúl ne menjen -- menni fog, és lesz lista. Az eddigi tapasztalatok alapján semmi okunk nincs megkérdőjelezni hitelességét, az elkészítés napján az az aktuális - mint ahogyan az általad készített is csak az elkészítés napján aktuális,jóllehet olykor csak napok múlva lát napvilágot, sőt a galériával nem is egyezik -, hiszen visznek el kutyákat és sajnos be is kerülnek, nap mint nap ”

A magam részéről itt adtam fel, hogy megakadályozzam, hogy magatok alatt vágjátok a fát :((((( A megállapodáshoz figyelmeztetés nélkül is tartanotok kellett volna magatokat, de figyelmeztettelek is benneteket, ti csak mentetek a fejetek után...
Nehogy azt higgyétek, hogy az Illatos úton nem olvassák a sok-sok eszetlen beirásotokat!!! Nem kell nekem felhivnom a Kozma doktor figyelmét, hogy már megint kitettetek egy-egy kalóz listát, látja magától is :((((( Ezért is próbáltalak figyelmeztetni benneteket, de nektek hiába beszél az ember értelmesen :(((((

Editet már nem egyszer kértem, figyelmeztettem, ne menjen be a megfigyelőbe, mert azzal egyelőre úgy sem tudunk semmit sem kezdeni! Ennek ellenére ha csak tehette, mindig bement, a figyelmeztetéseimre mindig azt mondta, nyugodjak meg, őt senki nem látta, hogy oda is bemegy... Uram Atyám, legalább 6-8 ablak néz a főépületből a megfigyelő felé + a kamerák, de őt senki nem látta... Hát lehet rajta segiteni??? NEM, és még türelmesek voltak vele, hogy csak most szóltak komolyabban rá!!!

Nextdoor, ami mostani csodálatos kirohanásod egyéb részeit illeti:
- El kellene döntened, kinek az „elmebeteg hisztérikus kifakadásairól” vagy „ordenáré stilusáról” beszélsz, netán már ott is előadtad magad???
Amióta én oda járok hosszú hónapok óta, még mindig tudtam magam fegyelmezni, mindenkivel normális hangnemben beszéltem! „Kifakadni” csak egyszer fakadtam ki, akkor, amikor szegény Fecót halva találtam a kövön feküdve, de az a kifakadás is csak egyetlen mondat volt...
- Azt is el kellene döntened, hogy „kifakadni” szoktam-e vagy a „kollégájuk” vagyok-e, és hogy miért kapok - te szerencsétlen szerinted - „fizetést”???
- Az elszámolást meg - mit tesz Isten – épp most igyekszem aktualizálni, mert évvége felé erősen aktuális, mert sajnos most kicsit megnövekedett a szabadidőm és mert egy kedves segitőnk gépén végre lehetőségem nyilt rá, hogy intenzivebben dolgozhassam!
- A fenyegetődzéseid jó lenne, ha visszafognád, hiszen a két hónapos nyilvános lejárató kampányod ellenére sem jelentkezett senki, aki komolyan azt állitotta volna, hogy én papir nélkül bármit is átvettem volna! Amiről papir van, azzal pedig el lehet számolni!
Amig én itt számolgatok, kereshetnél rajtam kivül még egy-két embert, aki pontosan elszámol a kapott segitségekkel, pl. a „kedves embert”, aki helyett én adtam papirt a Szilvinek arról a pénzről, amit A.-val nekem küldött, de A. nem adott oda nekem, vagy pl. a sok új barátod között azokat, akik mind, mind „saját zsebből” mentik az állatokat, de kizárt dolog, hogy időnként ne kapnának másoktól is segitséget, stb.
- Azt sem értem, miért te követeled az elszámolást, amikor te adtál szinte a legkevesebbet, egy idő után már csak igérgetted, hogy majd segitesz, azután már azt sem...
- Még valami: az Edit winchestere bontatlan zacskóban ott van a polcomon, mivel sajnos nem volt módom arra, hogy felészthessem – úgyis van még egymással úgyis elszámolni valónk, bármikor vissza tudom neki adni, ha tudunk egy időpontot egyeztetni!

Sosem fogom megérteni, miért nem valami előremutató, épitő dologgal foglalkoztok végre??? Törődjetek végre magatokkal, mentsetek saját magatoknak állatokat, reklámozzátok a saját tevékenységetek, készitsetek saját honlapot, stb. Azt szoktam mondani, sajnos van elég szerencsétlen állat, jut mindenkinek munka is, dicsőség is bőven! Ha minden állatvédő szépen összefogna, akkor sem tudnánk még sajnos sokáig minden állatot megmenteni!!

Előzmény: nextdoor (85)