Hayloft Ezekiel(ke)!
Soha sem írtam, hogy a zsidók ilynek-olyanok.Nem elegáns olyan szavakat hozzám kötni, amilyeneket nem szoktam és nem is fogok használni.Soha sem általánosítottam.
Azért nehéz veled kommunikálni, mert van egy módszered, amit tanítani kellene. Ez pedig a következő: partnered beszélhet akármiről, Te azt hallassz ki belőle ,amit éppen aktuálisan akarsz. Ezután tudálékosan felhívod a figyelmét arra, hogy eltért a SZÁNDÉKOD SZERINTI fonaltól.
Mégis azt gondolom, hogy tényleg volt egy-két használható vélemény az alapkérdésre.Ezeket köszönöm. Ott csúszott el a dolog-és ez nem az én hibám, remélem-,hogy abban a pillanatban, amikor a zsidó szó leírásra, kimondásra kerül,aki szóbahozza már kezdhet is védekezni az antiszemitizmus vádja ellen.
Csakhogy az antiszemitizmus csak és kizárólag cselekvésekben nyilvánulhat meg: mondok, írok ,teszek olyat ,ami az Alkotmány által biztoított jogaiban sérti a zsidóságot. Az Alkotmányban rögzített jogaiban, melyek engem is ,meg a cigányokat is megilletnek. Tehát nem attól lesz valaki antiszemita, hogy nem felel meg egyes zsidók, vagy ezt a vélt ,vagy valós problémát politikai fegyverként használók elvárásainak. Hanem akkor válik valaki antiszemitává, ha tudatosan megsérti valakinek, vagy valakiknek az alkotmányos jogait.A gyűlöletkeltéstől (a nagy pártok kampányára kondolj!)a fizikai fenyegetésig, a megkülönböztetéstől a kirekesztésig sok mindenben lehet valaki bűnös. De ehhez tennie kell.Nem kérdezni! És nem a kérdésre vonatkozó elvárásoknak megfelelni.. Üdv.: Luby ,aki Gábor