Mivel kifogásoltad, hogy csak arra kapsz választ, amivel valaki nem ért egyet, én megpróbálok az egész javaslatodra válaszolni.
"Aki nem dolgozik, ne is egyék - Malaysiában nincs munkanélküli segély, következéskép nincs is munkanélküliség...A támogatásokért tegyen is valamit az az elesett, akivel mostohán bánt a sors."
Ezzel nem értek egyet. Mások már elmondták nagyjából azokat az érveket, amiket én is felsoroltam volna.
"Más kárán tanul a bölcs - miért utánozzuk le azokat a hibákat, amelyeket más országok elkövettek? Felesleges rövidtávú elönyökért feláldozni az országot! A természetpusztítást még akkor érdemes megakadályozni, mikor az még nem öltött olyan méreteket, mint nyugaton: Felesleges tönkretenni a termőföldet gyalázatos mütrágyázással, a folyókat ciánozással, a gazdaságot kizsákmányolással."
Ezzel egyetértek. Különféle országokban különféle problémákra már sok gyakorlatilag is bevállt hasznos rendszert találtak ki. Fölösleges szakértők halmazát milliókkal tömni azért, hogy kitaláljanak valamit, amiről aztán kiderül, hogy nem működik, hogy azután új szakértőket tömjenek meg pénzzel.
"Ennek az országnak nincs természeti kincse, amiből jólétre fejlödhetne, de a híres szürkeállomány ápolása a legjobb befektetés - a pedagógia támogatása, a gondolkodási képesség, a kreativitás, az intelligencia fejlesztése hosszabb távon a legjobb beruházás. Legyen 20-szoros a tanári fizetés és akkor lehet a legkiválóbb koponyákra bízni az ifjuságot! A jelenlegi pedagógus-káderek leszerepeltek, meghasonlott pszichopaták, aki már csak a lottban reménykednek, az illuziótvesztett méla tanarak pszeudotanítása helyett egészséges és okos oktatást!"
Ezzel is egyetértek. Hozzátenném még, hogy ha kifejezetten erre állnánk rá, mi lehetnénk az a kis ország, ahová minden külföldi drága pénzekért járathatná egyetemre a fiait, és ez is hozna bevételt. Nem beszélve arról, hogy ha ugyanezt művelnénk az egészségüggyel is, akkor szintén sokan gyógykezeltetnék itt magukat. Lehet, hogy ez utópia, de nekem akkor is teccik ez az elképzelés.
"ép testben ép lélek - támogassuk az erönlétet, az egészséges táplálkozást, a rendszeres testnevelést mind az iskolákban, mind a munkahelyeken. Legyen a katonaság idejétmúlta intézménye helyett egy mindenkire vonatkozó erősítő fizikai megerösítés; fiuk-lányok kapják meg a lehetőséget, hogy szervezetüket ellenállóvá edzhessék, fejleszthessék a kézügyességüket, az egyensúlyérzéküket, közös feladatokon értsék meg az "egységben az erő"-elvet."
Hmmm... ezt nem értem egészen. Mindenkinek kötelező tornagyakorlat, egyebek? Egységben az erő, mint testnevelés? Ez nem tetszik nekem. Azzal egyetértek, hogy a semmire se jó pociklubok és a versenysportokkal ellentétben inkább arra kéne költeni a pénzt, hogy minél több uszoda épüljön, hogy minél több játszótér, sportpálya stb, de az általad felvázolt út nekem nagyon kínaisnak tűnik, Mao idejéből...