Törölt nick Creative Commons License 2003.11.22 0 0 69
nezd, en esszerunek tartom a torvenyt, nem igazsagosnak, ennyi. Aki tanult esetleg jogot(én nem, csak olvastam..), az tudja, hogy KUVARA NEM AZ IGAZSAGROL SZOL, ez a fogalom filozofiai meg vallasi kozegben meg a szubjektiv koznyelvben hasznalatos, és annyi.

Nem lehet - barmennyire szeretnetek - minden hibat, bunt (különösen felhivnam a figyelmet, hogy elozo ket fogalom nem egyenlo..), stb-t elkoveto embert visszakezbol kivégezni. Ha a felnövekvo nemzedékeket tönkretevo alkoholista szülöket is golyovégre kapnánk pl ugyanilyen jogosan, akkor hirtelen olyan 1-2 millio adofizető szünne meg. Nem megy, nem müködik a társadalomban, nem jo -legalábbis nálunk nem, akinez ez kell, menjen az arabokhoz, és akkor ne szornyulkodjon rajtuk a kis kényes gyomrával meg lelkével, hanem ujjongjon, ha megköveznek meg levágják a kezét.

Tehát differenciálni kell. És mivel sajnos az emberi aljasság általunk el sem képzelheto távolságokba -mélységbe- képes eljutni, centinként letépve a bőrét megerőszakolt és savval mart és évekig fogva tartott és mittudomén milyen áldozatokat halmozva akár százas nagyságrendben is, ezért differenciálni kell. Az sem lenne ugye "igazságos", ha a gyerekeket megerőszakolo és kinzással meggyilkolo többtucat áldozattal rendelkező elmebeteget ugyanugy lőnénk tarkon, mint egy gyorshajtot, aki sok másik gyorshajtotol abban különbözik, hogy pechje van, elé mennek, magzattal vagy anélkül. Ez van. Tul széles a bünök tárháza, nagy a különbség, messzire mentünk. Egy hulla szinte már nem is számit. (cinizmus)

egyébként meg a véleményemet mondtam el, és hadd tegyem hozzá, hogy akik emiatt meg indulatbol érvek és egyebek helyett vérgőzös személyeskedéssel reagálnak, azokrol is megvan a véleményem... de mivel tudom, hogy rajtuk és a világon mindez semmit nem változtat, nem állok le vitázni se velük se mással, elmondtam, kész. Nekem "teljesenmindegy". Az emberek rendkivül egyformák amugy, a hőzöngő tömeg és a botjával hadonászo tata ugyanolyan franko náci gyilkos lenne mint az u.n. "eza mai fiatalság".. csak álszentnek lenni olyan finom és szivmelengető.

Előzmény: teljesenmindegy75 (65)