SumQuiSum Creative Commons License 2003.11.21 0 0 58
Amióta követem ezt az "eseményt", nem igazán tudok jól aludni. Elszomorít, hogy ilyen egyáltalán létezik. És sajna létezni is fog. Mert azok az intézkedések, amiket meg kellene hozni, demokráciaellenesek lennének. Nagyon sokan (legtöbben) nem bírják felfogni, hogy a demokrácia egy kibaszottul sérülékeny valami, amit MINDENKINEK tudni kéne kezelni illetve élni vele. Miről szól(na) a demokrácia? Arról, hogy az egyénnek jogai vannak. Minden esetben. Sikeres büntetésvégrehajtás csak olyan országokban van, ahol ezekre a jogokra szarnak. Vö: megkövezés, szibéria, stb. Amerika is állítólag a demokrácia netovábbja, aztán ha jobban megnézzük, majdnem kimeríti a rendőrállam fogalmát. Többen próbálkoztak már többféle megoldással, őket a történelemkönyvek "rossz bácsi" címszavai alatt találhatjuk.
Sajnos ez a dolog így fog maradni. Így marad az áldozatok helyett a bűnösöket védő magyar jogrendszer(?), marad a balkáni mentalitás, és marad a löket- és agytérfogat közötti fordított arányosság (10telet a kevés kivételnek).
Sokat gondolkoztam, hogy én szívem szerint mit csinálnák ezekkel a jómadarakkal... Az első ötletem a rögtönítélő bíróságok és a halálbüntetés visszaállítása lett volna: eset van, megérkeznek a bírák, felállítanak egy kempingasztalt, gondolkoznak egy 5 percet, aztán tarkón lövik az illetőket és hagyják a csatornába vérezni. Aztán majd reggel jön a FKFV úgyis...
A második ötletem az volt, amit már korábban is megírtak: az áldozatok családjának kölcsönadni őket. Faráspollyal nekiesni mindenüknek, csak a fantázia és indulat szab határt.
De végülis legjobban az az ötlet tetszik, hogy létre kéne hozni egy intézményt, ami szervezetileg olyasmi lenne, mint egy bordélyház: bemegyek, kiválasztok a katalógusból egy bűnözőt, kifizetek fél órát (kb 500 huf) és úgy kínozhatom, ahogy akarom. Ezzel megoldódna a büntetésvégrehajtás porblémája is, az államnak is lenne bevétele, nem pedig kiadás, és tuti népszerű hely lenne:) Gondolj bele: valaki parasztkodik veled az úton, utána bemész, kérsz egy gyorshajtót és megbosszulod a sérelmedet:)

Remélem, hogy a kismama és kismama talpra tudnak állni lelkileg és folytatni az életüket. Én nem vagyok biztos benne, hogy tudnám. Így ismeretlenben nagyon sok kitartást, erőt, bátorságot és egymás iránti szeretetet kívánok nekik.

SumQuiSum