Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.20 0 0 165
"miert nehez a zsido vallasba torteno beteeres? mik a feltetelek? mik teszik ezt a dolgot nehezze? nehezebb mint a katolicizmus felvetele? "

Utolsó kérdésedre nem tudom a választ, nem vettem fel a katolicizmust sem.
A zsidó vallásban el kell fogadnod a vallási alapvetéseket, ismerned is kell őket, tanulnod kell sokat (ez eddig mindenhol így van, ha jól tudom, nem csak a zsidóknál) és vizsgáznod kell. Emellett a hímneműeknek körül kell metélniük magukat, nőknek mikve, plusz elfogadni, hogy megtartod a parancsolatokat amelyeket az Ö-való adott a zsidó népnek. Asszem ennyi.

De gondolom a zsido.com-on a kérdezz a rabbitól részen választ kapsz. vagy itt.

Nem igazán fogalmaztam pontosan, nem nehéz a betérés, hanem macerás inkább. Mivel a zsidóság revelacionista nem pedig dogmákban hisz, ezért hinned kell, elfogadnod kell, és ehhez jönnek még a parancsolatok amiket meg kell tartani. Ha mindet megtartod akkor erre megy el az egész életed. Pont, mint minden vallásban. De ismerned kell őket, hogy betérhess és vizsga is van. Sok tanulás. Ha valaki olvassa ezt aki betért, azt megkérem, hogy írja le, mert én nem tudom pontosan, hogy hogy megy. Például nem tudom, hogy kell-e tudni héberül?

Nem tudom, hogy van-e értelme összehasonlítani a katolicizmus felvételével a betérést, talán annyiban, hogy mindkettőhöz sokat kell tanulni. Ismerni kell az ünnepeket, szabályokat, imaház/templom rendjét és elvárásait, alapvetéseket. Innen nézve nem sok a különbség. Gyakorlatban sok.

Előzmény: alfredoo (162)