Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.19 0 0 152
"Azt kérded kikről beszélek?Te kérdezed tőlem?Hiszen sokkal jobban tudod ,mint én. "

Luby. Ezt nagyon gyengéd csinálod.
Válaszolj, ne visszakérdezz.

Leszel szíves elárulni, hogy kikről beszélsz?

Nevekkel. Én nem tudom ugyanis. Én olyan zsidókat ismerek, akik vallásukat nem, vagy alig tartják, bérből élnek, mindennap bejárnak a munkahelyükre, hazaviszik a fizut és kész.(leszámítva egy rabbit akit ismerek, ő "főállású" zsidó)

Meggyőződésem, hogy vannak olyan zsidók ma Magyarországon, akiknek igenis egzisztenciális és anyagi érdekeik fűződnek ahhoz, hogy elhitessék a többi zsidóval a veszélyeztetettségüket

Hallgatlak! Kik ezek? Hiszen meggyőződésed, hogy vannak ilyenek. Mondd!

Meggyőződésem ,hogy vannak a társadalomnak olyan rétegei,melyek sokkal több rosszat élnek meg ,mint a zsidóság.

Ebben egyetértünk, azzal az apró kiegészítéssel, hogy a hazai zsidóság nem egységes valami, nem lehet őket egyként, azonos attribútumokkal rendelkezők közös csoportjaként kezelni. Nincs magyar zsidóság, hanem magyarországon élő zsidó emberek vannak. (akik azért leginkább magyarok).

kirekesztő kirekesztettek.Mert az első szó azt jelenti ,amit; a második pedig, amit hírdetnek magukról

Kirekesztők? A zsidó vallás igen. Mert a zsidó vallás saját maga szerint az egyetlen járható és igaz út. Ettől vallás. Nagyon kevés zsidó tartja szigorúan a vallását, szerintem kb annyi, mint keresztény. A zsidók kit rekesztenek ki? Kirekesztettek? Nem annyira, mint sokan szeretnék. Ma, magyaroszágon szóban vannak megkülönböztetve, ami szabad, sőt van aki szerint üdvös. (hegedűs)
Csakhogy ez az állapot nem kegy vagy szánalom eredménye, (mármint, hogy csak szóban) hanem ez kellene természetes legyen. De nem az.

A provokációd aljas és indokolatlan. Miért nem az ide hörgő hostel féléket provokálod vagy keresel magyarázatot a viselkedésükre? De nem, nem velük vitázol, hanem választ keresel egy kérdésre, de továbbra sem vagy hajlandó megfordítani a kérdést, mint amint már többször javasoltam. Csak klisék vannak és fekete-fehér a világ.

Döntsd el mit akarsz, kérlek. (és hagyd ezt az álságos "feláldoznám a testi épségemet" dumát, ez még gyengébb, mint a provokáció)

Előzmény: Luby (151)