Hayloft Ezekiel !
Soha sem mondtam, hogy Te nyerészkedsz.Azt kérded kikről beszélek?Te kérdezed tőlem?Hiszen sokkal jobban tudod ,mint én.
Az, hogy kiléptem önmagamból igaz.Mert annyire egysikú lett a topic, hogy kénytelen vagyok provokálni.Ha provokálok, hogy komolyabb gondolatok ,érvek,vagy akár sértődések is előkerüljenek még kornt sem jelenti azt, hogy a provokatív kérdésben megfogalmazottak a véleményemet tükrözök.
Meggyőződésem ,hogy vannak a társadalomnak olyan rétegei,melyek sokkal több rosszat élnek meg ,mint a zsidóság.
Meggyőződésem, hogy vannak olyan zsidók ma Magyarországon, akiknek igenis egzisztenciális és anyagi érdekeik fűződnek ahhoz, hogy elhitessék a többi zsidóval a veszélyeztetettségüket.
Elég szelektíven olvassátok, amiket írok. Mert igenis közösséget vállalok-többször leírtam- minden magyar zsidóval,elismerve fájdalmukat és megaláztatásukat. Saját magam is veszélybe sodornám, ha valakit zsidósága, cigánysága miatt üldöznének. Ennek ellenére azt mondom, hogy nagyon pontosan fogalmaztam, amikor a zsidóság egy csekény tömegéről úgy írtam : kirekesztő kirekesztettek.Mert az első szó azt jelenti ,amit; a második pedig, amit hírdetnek magukról. Üdv.: Luby, aki Gábor