"Pontosan fogalmazba a kirekesztő kirekesztetteké.
Valaki kérdezte tőlem, hogy mit akarok ezzel a topic-kal. Nagyon röviden azt szerettem volna, ha kiderül- mondjuk a tizedik értelmes írásból, hogy nincs jelentős fajgyűlölet.Ha kiderül, hogy kollektívan a zsidóságot nem gyűlölik ebben az országban.Hanem gyűlölik azokat ,akik a közbeszédben, a közéletben olyan helyzetet igyekeznek teremteni, mely csökkenti a nem zsidók esélyegyenlőségét az élet számos területén. Ebben szerepet játszik a zsidó szolidaritás is. Gyűlölik azokat ,akiknek a mai zsidók nagyszüleinek áldozata egy jókora üzletet jelent. Akik, ha beleköpnek a levesünkbe zsidóságukat kapják elő,mögé bújnak és azt mondják azért akarják őket elítélni ,mert zsidók. "
Gábor!
Miket hordasz itt össze? Kirekesztő kirekesztettek... Kik csökkentik a nemzsidók esélyegyenlőségét? Kik nyerészkednek nagyszüleik halálából?
Kezdesz kifutni a saját kereteidből. Kezdesz bántó lenni, ami eddig nem voltál. Zsidó szolidaritás? Mondod itt, de ezt nem rovod fel egy kormányzatnak amely a "határokon átívelő nemzet" összetartásáról beszélt. Ki kapja elő zsidóságát hogy mögéje bújjon?
De amit végképp ki kell kérjek magamnak, az elvesztettekből való nyerészkedést. Bármit megadnék, hogy ismerjem a családom azon tagjait akiket elgázostottak és elégettek azért mert zsidók voltak. SOHA? SEMMI nem képes pótolni az életemben azt az űrt amit érzek a hiányuktól. Hogy mersz olyat a szádra venni, hogy nyerészkedek? Ezt nem lehetne pénzzel megváltani akkor sem, ha kapnék bármilyen kárpótlást! Nem is kértem soha. Pénz az élet ellenében? Normális vagy?
Van antiszemitizmus aminek részben megfejthetőek az okai, részben nem. Gondolkozz. Ez a topik sem fogja megoldani ezt a kérdést. Sem a cigányokkal szembeni ellenérzéseket. Szerintem körbeértünk. Nincsenek válaszok, egyetlen, személyes megoldást tudok javasolni mindenkinek. Ne gyűlölj senkit. Ismerj meg minél több embert, hogy legyen képed a világról. Olvass és tanulj, utazz és légy befogadó szellemű. És főleg ne higyj azoknak akik az érdekeiket úgy próbálják érvényesíteni, hogy valami ELLEN szólnak. Ott a legtöbb esetben büdös valami.
Az ilyen hostel-féléket sosem értettem. Idehányt egy csomó idézetet, amelyek alátámasztják a véleményét. Minek? Idegen tollak... saját kútfő?
Na mindegy. Ha eltűnődsz és hajlandó vagy észrevenni a saját mondataidban az értelmezhetetlenséget, akkor szívesen beszélgetek még veled.
Döntsd el mit akarsz. Választ egy kérdésre vagy a kérdést magát?
Még valami. A zsidóknak nem jó az antiszemitizmus, bármennyire is szeretik ezt hangoztatni az antiszemiták. Az itt élőzsidók nem izrael. De olyan könnyű összemosni... és mindjárt van kit gyűlölni. Okot találni könnyű. TÚL könnyű.
Gondolkodj el azon, hogy akik befogadták a hagyományaikat mgtartó zsidóságot azok miért tették ezt? Fordítsuk meg a kérdést, hátha erre választ kapunk. Érvelj, ne pedig sztereotítiákkal gyere, azokkal nem lehet vitatkozni.
ONE HUMAN RACE