harpokratesz Creative Commons License 2003.11.18 0 0 3202
Kedves Okos Toba !

a helyzet az, hogy még nem láttam a Mátrix- Forradalmakat, csak trailereket. addig nem szeretnék nyilatkozni, amíg mindhárom részt egybefüggően nem láttam. az első és második persze megvan otthon is nekem, úgyhogy akárhányszor nézhető.
köszönöm, el fogom olvasni az általad ajánlott hozzászólásokat, bár a mennyiségét tekintve nem kevés, de ahogy belenéztem, nagyon érdekfeszítő és okos gondolatokkal teli.
előbb még el szeretném olvasni a francia filozófusnak, Jean Baudrillard-nak a könyvét (Simulacra and simulations), ami az első részben is felbukkan Neo kezében, majd a második résztől keményen hivatkozik is rá. nem tudom tudtok-e arról, hogy maga a nagy filozófus tiltakozott a Reloaded vetítését követően, miszerint a Wachowski testvérek félreértelmezték a művét, konkrétan ami a szabad akarat-sors és a döntés szabadságának kérdését illeti. az interjú meg is jelent valamelyik nyári Filmvilág számban. egyébként cyberpunk témában egyáltalán nem vagyok járatos, valahogy nemigazán izgat a műfaj (emberek és gépek harca, stb.), számomra ezek még az ufó-témáknál is idegenebbek, de az is lehet, hogy csak ismeretlen. a sci-fivel ugyanígy állok. az informatikai vonalához szinten nem sokat konyítok, csak alapszinten.
azonkívűl, hogy a Mátrix-trilógia egy bravúrosan és szuperlátványosan megcsinált cyberpunk/sci-fi-akciófilm, amely ezen a vonalon nagyon élvezhető, de igazából engem az első részben elindított filozófiai/metafizikai vonal kibontása izgatna leginkább (ha egyáltalán van ilyen neki), és ennek sikerültsége. nem mintha valami nagy vallásfilozófus lennék, de egy kevés ismeretem talán van a témában.

Üdv.

Előzmény: Okos Toba (3201)