Luby Creative Commons License 2003.11.18 0 0 131
Kedves geszthy!
Csak most jutottam a gép közelébe, de most is aktuális a felvetésed és remélem az én válaszom is.
A túlreprezántálásról, a sokról, az elégről.
Soha egyetlen egy alkalommal sem használtam ezt a kifejezést olyan értelemben , hogy mennyiségileg soknak tartom az adott tömeget. A túlreprezentáltság nálam és a statisztika tudományában azt jelenti, hogy a lélekszámhoz !! képes ...Ebből meg végleg nem következhet olyan gondolati folytatás (ami nyiltan rasszistam lenne,és elég érdekes módon kívánsz belehajtani!)
hogy én meg kívánom mondani, hogy mennyi legyen (numerus clausus!)
Van ennél kevésbé cselvető kérdésed is: honnan tudom, miért tartom nyilván. Előre leírom, hogy a kollegákhoz való viszonyomban semmiféle szerepet sem játszik az, hogy zsidóról, vagy nem zsidóról van szó.Leírom neked megnyugtatásul, barátságból, hogy azért tudom ,mert kevés szabadidőnkben-az ebédlőben ,vagy a referáló utáni percekben elkerülhetetlen napi ügyekben állástfoglalni.Hányszor, de hányszor hallottam már azt , hogy : zsidó létemre nyugodtabb lennék, ha nem akarnának örökké megvédeni.Abban igazad van ,hogy ez nem "közbeszéd",egymást ismerő, egymásban bízó kollegák nyiltabbak szűk társaságukban,mint otthon.
És végül neked, mert ha nem is fogadod el,biztosan érted:-nagyon ostoba politikus lenne Orbán, vagy Dávid, ha arról beszélne, hogy nincs köze a szélsőjobbhoz, elítéli azt. Képzeld el ,hogy a nem túl tiszteséges és elkötelezett média mit kezdene ezzel a nyilatkozattal.Ne azt várd el az ellenzéktől, amit te helyesnek tartassz.Hiszen itt volt a példa a napokban :ettől a TGM-től sem határolódott el a ballib oldal.Pedig volt annyira gyűlölködő,antidemokratikus, mint bármelyik szélsőjobb hülye. Luby,aki Gábor üdvözöl