kirlangic Creative Commons License 2003.11.18 0 0 1394
2. miért? Azért, mert kompozit kábelen viszed be a jelet, ami 330 sort képes átvinni, míg a videojeled 576 képsoros. Videóról akkor van értelme átvinni a képet, ha legalább SVIDEO jelet (Y/C) ki tud adni, de azt a VHS videók nem szokták, mivel a VHS még annyit sem rögzít, így nem vezetik ki. Az SVHS videóknál (vagy ennél is jobb cuccokból) van csak kivezetve, esetleg nagy szerencsével jobb TV-kbo"l. Csak ebben az esetben éri meg külön bevezetni a videojelet.

Nem tudom mi magyarul a szakterminológia, de a felbontást nem lehetne inkább "vonal"-ként aposztrofálni? Szerintem laikusok (én is) hajlamosak keverni pl. a PAL szabvány (kép)sorainak számával (625 ebből kb. 575 a látható, a többi ugye vezérlőjel), és ez félreértésekhez vezet(het).

Ez az "576 soros videojel" (vonalas?) a TV adás hivatalos felbontása? (Azért kérdezem, mert ez megint gyanúsan egyezik a PAL rendszerű adás képsorainak a számával.) Én úgy tudtam, hogy a TV adás felbontása általában nem éri el az 500 vonalat sem, sajnos hirtelenjében nem találtam rá adatot a net-en.

Előzmény: CiluHS (1390)