Alexfux Creative Commons License 2003.11.18 0 0 4827
Nekem szerencsém volt, mert készpénzért tudtam megvenni a Thalia-t. A döntésnél amit figyelembe vettem, az asszony kivánságain felül (:-)), az előző autóval egy év alatt futott km. és a költségek voltak. Mi 27000 km.et autóztunk össze nem egész egy év alatt. Összehasonlítva az akkori üzemanyag árakat és az elözö Fabia és a Thalia fogyasztása közti különbséget, egy év alatt majd 120 000 HUF megtakarítást érhetünk el. A költekező felelősségbiztösítás pedig ua. Tehát nem volt kérdés. hogy melyik legyen. A továbblépés lesz érdekes, mert én a Thalia után egy nagyobb autót fogok akarni két-három év múlva. Az meg többe fog kerülni, nagyobb motor lesz benne és a kfb. is több lesz.

Megnéztem a tűzoltóságos oldalt és egy traumatológus sebészorvos nyilatlozata jutott az eszenbe az Autós Magazinből. Azt mondta, hogy amikor azt olvassuk, hogy "súlyos sérülés", akkor az ember megnyugszik, hogy jól van, megúszta a polgár, nem halt bele. De arról már nincs szó, hogy mit is jelent a "súlyos sérülés" és arról meg főleg, hogy mi lett a a palival fél évvel a baleset után. Pl. csak egy lába, keze stb. maradt, vagy komoly belső sérülései miatt nem tud teljes életet élni. Mert kevesen épülnek fel 100%-osan. Néha jobb a papírjaguár, mert nem kell szenvedni esetleg életünk végéig. ÉS sajnos nem csak rajtunk múlik a dolog. Mert mit csinálunk, ha jön a román Dacia-s szemben az M1-en, mint a hétvégén?