Sacyka Creative Commons License 2003.11.18 0 0 56
Kedves TÜNDÉr és Gaabor!
Nagyon boldog vagyok, hogy megoldódott a problémátok és végre biztos, hogy szomszédok leszünk! :))))) (Bár még nem biztos, amíg a bank nem bírálta el a kérelmünket... Para-para-para...)
Ez azt jelenti, hogy pozitív fejlemény van a kertetek ügyében?
Ez a telekáfás dolog nekem nem világos: akkor dől el, hogy kell-e fizetni, amikor aláírjuk a szerződést, vagy akkor, amikor fizetünk? Mert akkor tényleg sietni kell, én sem akarok utána fizetni, ha nem kell.

A másfél hete kaptunk egy számlát, amelyben közlik, hogy három hét előnyben vannak a dec. 15-höz képest, és hogy akkor lesz aktuális az 50%. Felhívtam őket, hogy tőlem még ne nagyon várják a pénzt, mert a bank még nem szólt, hogy mi van, önrészünk meg nincs. Kicsit elszomorodtak, majd azt mondta a pasi, hogy akkor legyek szíves kicsit megsürgetni a bankot(!). :))) Na persze!
Viszont mondott pár érdekes dolgot is. Kiderült, hogy a G épület teljesen külön cég, semmi közük egymáshoz, az ő tulajaik voltak a Tópart kisebbségi tulajdonosok, akiket most kivásároltak. Érdekes, hogy a Kaláz nem így adta elő, de sebaj. :)

A számla mellett szó volt a parkolóhelyekről is, azt mondta, hogy kb. 15 darab van már csak - mondjuk én is ezt mondanám, ha el akarnám adni. :) Viszont egy összegben bruttó 1,8m már csak (júliusban 2,5-tel indítottak). Lízinglehetőségről is - egy év: havi 160 500Ft, két év: 85 868Ft, három év: 61 252Ft, négy év: 48 695Ft; bérelni is lehet, valami 15eFt környéki árért. De azt mondta, hogy minden megoldás érdekli őket - ez némileg ellentmond annak, hogy már csak kevés hely van. De komolyan elgondolkodtam.

Rákérdeztem a kert mizériára is. Azt mondta, hogy aznap (múlt hét hétfőn) öntik írásban a végleges megegyezést. Eszerint marad a jelenlegi állapot, csak a könnyűszerkezetes épületeket kell elbontaniuk a szomszédoknak. Elmondta azt is, hogy a kertjeink és az ő kertjeik között eredetileg egy járdarész lett volna, de az mégsem lesz, hanem ahol a szomszéd elfoglalta, ott az övé, ahol nem, ott a mi kertjeinkhez lesz csapva. Azt mondta, hogy egy-két helyen a járdán is túlnyúlik a szomszédok kerítése, ott esetleg kisebb lehet a kertünk, de van, akinek nagyobb lesz. Hát, érdekel majd a vége.

Előzmény: TÜNDÉr (55)