Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.17 0 0 73
kedves Luby!

Köszönöm, az elismerő szavakat.

Szükséges kiegészítések:

Ezen kampánytanácsadó nekem nem szimpi, két okból:
nem él hazánkban, tehát azt gondolom, hogy nem lehet olyan rányalt képe az ithoni viszonyokról, mint egy honinak vagy soksok éve itt élő, külföldinek.
Másik, szerintem nem olyan jó tqnácsadó, mint amenniyre a jobboldal hujjogni kezdett és vicsorogni. Az országjáró ellen uszítás és a szórólapok kérdésében nem igazán tudok állást foglalni, az én szememben mindkettő kimeríti a közpénz kidobása fogalmát.

összemosás:
Én nem mondtam, hogy jó, hogy összemosunk dogokat, de nem áltatom magam azzal, hogy ez nem történik meg a valóságban, ígyhát bátorkodtam felhozni azt a példát, amelyet alant olvashattál. (zaccról a kávét)

Orbán állásfoglalása:

Nagyon nem értünk egyet.
Hiszen ezzel elismerné ,hogy ma Magyarországon veszélyeztetettek a zsidószármazású magyarok.(figyelj erre a meghatározásra- én így gondolom.)

Azzal, hogy elismerné, az én szememben csak a földönjárást bizonyítaná. Nem a veszélyeztetést, mert - közvetlen - veszélyben nincsen egy zsidó sem magyarországon, zsidósága miatt. De (f)elismerését jelentené annak a szomorú, de létező ténynek, hogy bizony magyarországon van antiszemitizmus és erről neki véleménye van. Tudtommal Orbán magát tartja a jobboldali eszme hordozójának, és ahogy látom a jobboldal is valahogy így gondolja. Ez tipikusan nem az a kérdés, amelyben lehet nem állást foglalni. Ugyanakkor azt gondolom hogy ma magyarországon egy értelmes, tisztán látó, felelős gondolkodónak deklarálnia kell bizonyos értékek befogadását. Ha ő Orbán, a jobboldal reménysége és minden bizonnyal min.elnök jelöltje 2006-ban, akkor pláne.
Amikor az ominózus éjjeli menedék támogatása mellett emelte fel a szavát (amely műsor léte vagy nem léte fontosságban nem összemérhető az antiszemitizmus létével vagy nemlétével) sőt/pláne akkor amikor az a műsor is antiszemita/náci szellemiségű, szalonképtelen ember miatt szűnt meg, akkor sokakban felmerült, hogy vajon Orbán egyetért ezen eszmékkel? Majd az ifj. Hegedűst felmentő ítélet után - az értelmiséggel - nem siet kijelenteni, hogy a magyar jog ezt lehetővé teszi, sőt a vélemény szabadságának alapvetése, viszont maga a kirekesztés (amire Lóri felszólított) elfogadhatatlan és kiirtandó a magyar közéletből... elgondolkodtató.

folyt köv.

Előzmény: Luby (68)