Megjegyzéseid teljesen helyén valóak, én is nagyon de nagyon leegyszerűsitve irtam - mint az elején jeleztem is. Nem akartam belemnni a részletekbe, csak azt szerettem volna jelezni, hogy alapjában veve az antiszemitizmusnak is az irigység (amit a pénz (ami ugye egy idő után együtt jár a hatalommal is) birtoklása bváltott ki)az oka. Tehát az emberi természet.
A többi meg jön magától, aháogy Te is leirtad- akit üldöznek az előbb utóbb másként kezd el viselkedni...
egy szép névsor, akiktől óvni kell a hazánkat::-(
tomahawk válasz erre | adatok | e-mail 2003-11-13 22:17:30 (33995)
Ime, néhányan a "galíciai jöttmentek" közül, akiket ki kéne rekeszteni ifj. Hegedűs szerint.
Ők azok, aik egyenként is többet tettek a magyarságért, a MAGYARSÁG elismertetéséért, mint egyes magyarkodó, mélykeresztény polgárok....
Ők azok, akik már nem tudják megvédeni magukat, néhány szézezer társukkal együtt.....
"Aszlányi Károly, Balázs Béla, Bródy Sándor, Dénes Zsófia, Devecseri Gábor, Falk Miksa, Frankel Leó, Füst Milán, Gábor Andor, Gál György Sándor, Gellért Oszkár, Gyergyai Albert, Hatvany Lajos, Heltai Jenő, Hevesi András, Hunyady Sándor, Ignotus Pál, Karinthy Frigyes, Kellér Andor, Királyhegyi Pál, Koestler Artúr, Lénard Sándor, Mikes György, Mónus Illés, Osvát Ernő, Péchy Blanka, Pulitzer József, Salten Félix, Sík Sándor, Szabó Ervin, Szép Ernő, Szomory Dezső, Török Sánodr, Várnai Zseni, Gelléri Andor Endre, Rejtő Jenő, Szerb Antal, Molnár Ferenc, Lengyel Menyhért, Nóti Károly, Romhányi József, Vadnai László, Aczél Tamás, Déry Tibor, Gáspár Margit, Goda Gábor, Karinthy Gábor, Örkény István, Tabi László, Zelk Zoltán, Elie Wiesel, Ephraim Kishon, Szilárd Leó, Teller Ede, Wigner Jenő, Neumann János, Kármán Tódor, Bláthy Ottó, Gábor Dénes, Bánki Donát, Bíró László József, Hauser Arnold, Róheim Géza Szeiber Sándor, Benedek Marcell, Trencsényi-Waldapfel Imre, Germanus Gyula, Goldziher Ignác, Stein Aurél, Vámbéry Ármin, Hirschler Imre, Korányi Frigyes, Kresz Géza, Montágh Imre, Rózsavölgyi Márk, Auer Lipót, Sándor György, Fischer Annie, Solti György, Reiner Frigyes, Doráti Antal, Kertész István, Ormándy Jenő, Széll György, Mihály András, Blum Tamás, Sándor Frigyes, Ernster Dezső, Carelli Gábor, Alpár Gitta, Kálmán Oszkár, Kishegyi Árpád, Goldmark Károly, Weiner Leó, Kadosa Pál, Ránki György, Rózsa Miklós, Kálmán Imre, Ábrahám Pál, Hajdú Júlia, Kozma József, Majláth Júlia, Reinitz Béla, Seress Rezső, Szirmai Albert, Zerkovitz Béla, Kellér Dezső, Ascher Oszkár, Básti Lajos, Benedek Tibor, Beregi Oszkár, Berky Lili, Darvas Lili, Dénes György, Gombaszögi Ella, Gombaszögi Frida, Gózon Gyula, Herczeg Jenő, Paul Hörbiger, Huszár Károly, Kabos Gyula, Kálmán György, Keleti László, Komlós Vilmos, Mányai Lajos, Márkus László, Peti sándor, Ráday Imre, Rátkai Márton, Rózsahegyi Kálmán, Ruttkai Éva, Salamon Béla, Szőke Szakáll, Timár József, Törzs Jenő, Várkonyi Zoltán, Varsányi Irén, Alfonzó(Markos József), Rodolfó(Gách Rezső), Ditrói Mór, Jób Dániel, Bárdos Artúr, Gellért Endre, Hevesi Sándor, Hont Ferenc, Lakner Artúr, Max Reinhardt, Czóbel Béla, Fényes Adolf, Herman Lipót, Iványi-Grünwald Béla, Beck Ö. Fülöp, Hajós Alfréd, Robert Capa, Juan Gyenes, Moholy-Nagy László, Kovács Margitz, Kner Izidor, Tevan Andor, Korda Sándor, Korda Zoltán, Zukor Adolf, William Fox, Kertész Mihály, Georg Cukor, Tony Curtis, Leslie Howard, Brodszky Miklós, Komjádi Béla, Elek Ilona, Petschaer Attlia, Szepesi György, Jacobi Viktor,...