Almás – citromos muffin
1 citrom héja, 200 ml író vagy kefír, 80 g margarin, 150 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 250 g liszt, ˝ cs sütőpor, 2 tojás, 1 alma, 1 citrom leve
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: a margarint habosra keverni + tojás + cukor + kefír + citromlé + citromhéj => elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 200 fokon 25-30 percig sütni.
Almás – diós muffin
170 g liszt, 113 g cukor, 2 kk sütőpor, 1 ˝ kk fahéj, 4 ev margarin, 1 tojás, 125 ml tej, 250 ml alma(reszelt), 4 ev dió a tetejére, 4 ev barnacukor
Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – fahéjas muffin I.
2 alma, 80 g Cini-Mini, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 1˝ tk fahéj, Ľ tk szegfűszeg, 1 késhegynyi szerecsendió, 120 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 2 tojás, 120 g margarin, 160 g író vagy kefír, 2 ev cukor, 1 ev fahéj
Az almát apró darabpkra vágni. A Cini-Minis-t összetörni. Liszt + sütőpor + nátron + Cini-Minis + fahéj + szegfűszeg + szerecsendió =>elkeverni. Egy másik tálban: cukor + vaníliáscukor + tojás + margarin + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – fahéjas muffin II.
250 g margarin, 200 g cukor, 5 tojás, 250 g liszt, 1 cs sütőpor, 1 tk fahéj, 1 alma
Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – fahéjas muffin III.
12,5 dkg vaj, 3 alma, 12,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, ˝ cs sütőpor, 2 tk fahéj, 2 tojás, ˝ dl tej
Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Liszt + sütőpor + cukor + fahéj + só + alma => elkeverni. Tojás + margarin + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – földimogyoróvajas muffin I.
2 alma, 280 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 2 tojás, 120 g cukor, 100 g mogyoróvaj, 80 ml olaj, 200 ml író vagy kefír
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + mogyoróvaj + olaj + keír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – földimogyoróvajas muffin II.
1 alma, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 40 g zabpehely, 2 tojás, 120 g cukor, 40 ml olaj, 100 g mogyoróvaj, 100 g Nutella, 200 g joghurt
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + mogyoróvaj + Nutella + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – juharszirupos muffin
2 alma, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 80 g durvára vágott mogyoró, 1 tojás, 70 g cukor, 80 ml olaj, só, 120 ml juharszirup, 160 ml joghurt
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + só + joghurt + juharszirup => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – mazsolás muffin I.
80 g mazsola, 5 ev rum, 1 alma, 300 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 3 tojás, 150 g cukor, 60 ml olaj, 70 g joghurt (natúr vagy almás), 80 g almalekvár, 50 g vörös áfonyabefőtt, ˝ tk fahéj, csipet só
A mazsolát kb 1 óráig a rumba áztatni. Az almát akró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + joghurt + lekvár + áfonyabefőtt + fehéj + só => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – mazsolás muffin II.
130 g mazsola, 125 ml író vagy kefír, 1 alma, 150 g teljes kiőrlésű liszt, ˝ cs sütőpor, 2 ev kakaópoi, 2 tk fahéj, 1-1 késhegynyi szegfűszeg és kardamon, 3 tojás, 100 g margarin, 150 g méz
A mazsolát a kefírrel elkeverni. Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + kakaópor + fűszerek + alma => elkeverni. A tojásokat felverni, majd a margarinnal és a mézzel habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. 190 fokon 25-30 percig sütni.
Almás – mazsolás muffin III.
350 g liszt, 80 g őrölt mogyoró, 1 cs sütőpor, ˝ tk nátron, 140 g margarin, 80 g cukor, 2 tojáa, 320 g almalekvár, 1 tk fahéj, 2 csipet só, 140 ml tej, 100 g mazsola
Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojások + lekvár + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a mazsolát. 190 fokon 25-30 percig sütni.
Almás – mákos muffin
2 alma, 150 g tejles kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 50 g őrölt mogyoró, 150 g őrölt mák, 150 g margarin, 120 g barnacukor, 4 tojás, csipet só
Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró + mák => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + só => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – szilvás muffin
1 alma, 10 szilva, 50 g kukoricapehely, 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk fahéj, 1 csipet szegfűszegpor, 1 csipet őrölt szerecsendió, 130 g margarin, 60 g barnacukor, 80 g cukor, 2 tojás, 280 ml író vagy kefír
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + szegfűszeg + szerecsendió => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az almát és a szilvát. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – túrós muffin
2 alma, 380 g liszt, 3 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 180 g margarin, 180 g cukor, 3 tojás, csipet só, 1 cs vaníliáscukor, 200 g túró, 100 g joghurt, 50 ml almapálinka vagy almalikőr
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + margarin + só + túró + vaníliáscukor + almapálinka => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Zamatos almás muffin
24 dkg liszt, 1 ˝ kk sütőpor, 1 kk fahéj, Ľ kk reszelt szerecsendió, 10 dkg barnacukor, 2 alma, 1 tojás, 2 dl tej, 5 dkg olvasztott margarin
Liszt + sütőpor + fűszerek => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + tej + margarin + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.