Kedves Geszthy!
Megint igazat kell ,hogy adjak egy fontos megállapításodban. Amely a mai kisebb jobboldali pártokra vonatkozik.
Igen ám, igazad van, de miért is nem mossa össze a balliberális média és az un. "megmondó emberek " hada ? Mert nem veszélyeztetik őket a kis pártok jelenleg.Ha ma a legnagyobb párt a KDNP lenne az ellenzéki oldalon,akkor az Isten sem mosná le róla az antiszemitizmus vádját, vagy legalább is a kollaborációt.És itt úgy tűnik nekem van igazam.Az egyik legtiszteségtenebb dolog ismerve a zsidó kérdésben a magyar történelmet, az európai történelmet; vagy akár mai társadalmunk flusztrációja miatti hergelhetőségét politikai bunkósbotként használni egy kisebbséget, akarata ellenére.Bizonyítsam? Demokrataságomat miként befolyásolja az, hogy a Közel-Kelet probléma körében kinek a pártján állok?
Szeretném leszögezni, hogy van a családomban erős
(bár nem vallásos) zsidóbeütés.Baráti társaságomban szintúgy.Életem legnagyobb szerelme egy Gyöngyház utcai zsidólány volt.Nem voltam és nem is tudnék antiszemita lenni.Más izgat ebben a kérdésben.Az, hogy a "majd én megvédelek, ha kell, ha nem" használ e, vagy árt a nem közszereplő ( tehát a többség!) zsidóságnak magyarországon?
Valaki arról írt, hogy nehéz lenne felmenteni engem, mert TUDOK RÓLA, HOGY MUNKATÁRSAIM KÖZÖTT SOK A ZSIDÓ.Már, hogy a fenébe ne tudnék róla? AZ A MEGÁLLAPÍTÁSOM, HOGY SZAKMÁMBAN A LÉLEKSZÁMHOZ VISZONYÍTVA TÚLREPREZENTÁLT A ZSIDÓSÁG,EGYSZERŰ ÁLLÍTÁS, NEM ROSSZALÁS.Mi a probléma? Bármikor kiállnék egy idegen zsidóember mellet is, ez biztos.De mélyen megvetem,aki a múltra hívatkozva előnyt akar szerezni a zsidóság másságából..Luby,aki Gábor